Zwak Bayern loopt in op koploper Werder

Bayern München heeft twee punten afgesnoept van de grote achterstand op koploper Werder Bremen. Zonder ook maar een moment te imponeren won Bayern in de slotfase toch nog van Hamburger SV (1-0). Werder bleef bij Schalke 04 steken op 0-0. Ook andere hooggeplaatste clubs liepen schade op.

Het duel tussen Bayern München en HSV was nauwelijks het aanzien waard. Bayern creëerde hoegenaamd niets en HSV legde zich toe op een enkele counter. Uit een van die uitvallen was David Jarolim dicht bij een doelpunt, maar Oliver Kahns negentienjarige debuterende vervanger Michael Rensing redde. Pas drie minuten voor tijd viel er een goal. Roque Santa Cruz was de aangever, invaller Martin Demichelis de afmaker.

Het doelpunt van de Argentijn kreeg extra waarde omdat Werder Bremen voor het eerst in zes duels averij opliep. In een niet hoogstaand duel met Schalke kregen beide ploegen kansen te over, Werder iets meer, vooral na rust. Toch bleef de op en neer golvende wedstrijd zonder doelpunten. Ook topscorer Ailton kon het tegen zijn aanstaande werkgever niet bolwerken. Door het gelijkspel kromp de voorsprong van Werder op Bayern tot zeven punten. Met nog dertien duels te gaan nog altijd een comfortabele marge.

Achtervolger VfB Stuttgart verloor door een snelle treffer van José Dominguez met 1-0 bij 1. FC Kaiserslautern. Bayer Leverkusen zag VfL Bochum, dat in het onderlinge duel met 3-1 won, in de stand langszij komen. Ellery Cairo kende een persoonlijk succesje bij SC Freiburg. De voormalige buitenspeler van FC Twente maakte zijn eerste doelpunt in de Bundesliga en had daarmee een aandeel in de 2-2 tegen Borussia Mönchengladbach.