Zwak Arsenal slaat gat met falend Man United

Arsenal-Wigan Athletic 2-0Arsenal speelde lang zo soepel niet als normaal, maar sleepte wel de tiende overwinning van het seizoen binnen. In Londen kreeg de nog ongeslagen koploper van de Premier League Wigan pas laat op de knieën.

Zonder de geschorste spelmaker Francesc Fabregas creëerden The Gunners weinig. Wigan bleef prima overeind en was net zo vaak gevaarlijk. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen. Totdat Arsenal in de laatste zeven minuten twee keer scoorde.

William Gallas opende de score met een kopbal bij de eerste paal en Tomás Rosicky velde Wigan door via de binnenkant van de paal raak te schieten. De zege was extra waardevol omdat de grootste concurrent drie punten morste en Arsenal nu zes verliespunten minder heeft dan Manchester United.

Bolton Wanderers-Manchester United 1-0
Man United liep voor het eerst in dik drie maanden tegen een nederlaag aan in de Engelse competitie. Laagvlieger Bolton Wanderers, dat pas één keer won, bezorgde de nummer twee zijn tweede verliespartij van dit seizoen.

Op basis van de eerste helft mocht Bolton aanspraak maken op de drie punten. United, waar Cristiano Ronaldo rust kreeg, kwam in die fase bleekjes voor de dag. Nicolas Anelka, die op 7 oktober voor het laatst in actie kwam in de Premier League, scoorde in de elfde minuut. De Franse spits profiteerde van slecht verdedigen en liet Edwin van der Sar kansloos.

Manchester United zette na rust wél stevig aan en kreeg ook kansen. Carlos Tévez kreeg de grootste mogelijkheid. De Argentijn miste op nog geen twee meter van het doel. Ook zijn collega's wisten Jusse Jääskeläinen niet te verschalken.

Manchester City-Reading 2-1
Manchester City verstevigde de derde plaats en naderde stadgenoot United tot op één punt. Ook The Citizens leken punten te verspelen, maar haalden diep in blessuretijd alsnog het volle pond binnen.

In de 94ste minuut maakte Stephen Ireland het winnende doelpunt met een fraaie volley in de bovenhoek. Hij zette City daarmee voor de tweede keer op voorsprong. Martin Petrov had de score geopend door na een scrimmage voor het doel snoeihard raak te schieten. James Harper maakte gelijk met een geplaatste bal.

Reading-middenvelder Stephen Hunt ontsnapte aan een donkerrode kaart na een dwaze tackle op Gelson Fernandes. Hunt plantte zijn noppen al glijdend op het been van Gelsons, zelfs nog boven diens knie. Een gele kaart was de straf die scheidsrechter Steve Tanner uitdeelde.