Zulte Waregem nieuwe koploper na zege op Anderlecht

Zulte Waregem heeft de koppositie overgenomen van Anderlecht in de play-offs om het Belgische kampioenschap. De topclub uit Brussel leed, mede door een dubieuze strafschop, op bezoek bij Zulte een pijnlijke nederlaag. In het Regenboogstadion werd het uiteindelijk: 2-1.

Zulte Waregem nieuwe koploper na zege op Anderlecht

Trainer John van den Brom stuurde zijn elftal, net als in de vorige wedstrijd tegen SC Lokeren (3-0 winst), met een 4-4-2-formatie het veld in. In de reguliere competitie speelde de Nederlandse oefenmeester doorgaans met drie spitsen, maar de matige resultaten in de play-offs noopten Van den Brom zijn systeem aan te passen.

Waar het tegen Lokeren leidde tot het gewenste resultaat, liep dat tegen Zulte Waregem anders. Een makkelijk gegeven strafschop in de veertiende minuut leidde de eerste treffer van de wedstrijd in. Scheidsrechter Alexandre Boucaut legde de bal op de stip na een duel tussen Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck en Mbaye Leye.

Diezelfde Leye bepaalde vanaf elf meter de ruststand in Waregem: 1-0. Na de openingstreffer herpakte Anderlecht zich nog wel, maar kwam het niet tot scoren. De grootste kansen waren voor Massimo Bruno en Tom De Sutter. Met name de spits was dicht bij de 1-1, maar zijn inzet belandde tegen de paal.

CounterIn de slotfase probeerde Anderlecht, waar Demy de Zeeuw als invaller het veld betrad, nog wel iets te forceren. Waar de bezoekers nadrukkelijk op jacht waren naar de gelijkmaker, zette Junior Malanda de marge op twee na een fraaie counter via Thorgan Hazard en Leye, die vlak voor tijd nog een strafschop miste. Namens Anderlecht bepaalde Dieumerci Mbokani de eindstand op 2-1 met een rake kopbal.

Door de nederlaag moet Anderlecht de eerste plaats afstaan aan Zulte Waregem, waar Davy De Fauw in de basis startte. De paars-witten bezetten nu de tweede plaats met 39 punten. De achterstand op koploper Zulte bedraagt een punt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen