Zulte Waregem haalt Derijck terug naar België

Reacties

Timothy Derijck keert na acht jaar terug in eigen land. De Belgische verdediger heeft een driejarig contract getekend met SV Zulte Waregem. De nummer zes van België neemt hem transfervrij over van ADO Den Haag.

Zulte Waregem haalt Derijck terug naar België

ADO had niet de financiële middelen om het contract van Derijck te verlengen. De 29-jarige mandekker was wegens een clausule zelfs verplicht reserve. Ondanks vijftig duels in twee seizoenen was een vertrek daarom onvermijdelijk. En dus keert de voormalig jeugdinternational terug in België, waar hij alleen in het seizoen 2007/08 (op huurbasis bij FCV Dender EH) voetbalde.

Zulte Waregem legde al in april contact met Derijck, die nooit doorbrak bij Anderlecht en in 2005 daarop naar Feyenoord vertrok. 'Na twaalf jaar Eredivisie wou ik een andere uitdaging', zegt Derijck op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Ik heb het Belgische voetbal altijd gevolgd. Ook al is het een andere speelstijl dan in Nederland, deze competitie ligt mij wel.'

Twijfelen deed Derijck dan ook niet toen Zulte zich bij hem meldde. 'Als de trainer en de club je er echt bij willen en zelf heb je ook een heel goed gevoel, dan is de keuze snel gemaakt. Ik speel graag vanuit een goede organisatie, maar dan wel met voetballende ideeën en dat vind ik hier terug. Het nieuwe trainingscomplex, het stadion en de professionele omkadering maakten indruk op mij.'

En dus komt er na tien seizoenen Eredivisie-voetbal een einde aan het verblijf van Derijck in Nederland. Behalve voor ADO, waar hij dit seizoen als verdedigende middenvelder speelde, kwam hij ook tot 62 duels voor PSV, 26 voor Feyenoord, negentien voor FC Utrecht en twaalf voor NAC Breda. Met de Eindhovenaren veroverde Derijck de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.