Zulte nadert lijstaanvoerder Anderlecht tot twee punten

Anderlecht heeft duur puntenverlies geleden in de laatste speelronde van de reguliere competitie. SV Zulte Waregem profiteerde en verkleinde de achterstand voorafgaand aan de play-offs.

Zulte nadert lijstaanvoerder Anderlecht tot twee punten

Naast koploper Anderlecht en nummer twee SV Zulte Waregem waren ook RC Genk, Club Brugge, Standard Luik en SC Lokeren al verzekerd van een plek in de play-offs. Twee van die ploegen ontmoetten elkaar op de dertigste speeldag van de Eerste Klasse.

Op eigen veld ging Standard Luik onderuit tegen SC Lokeren (0-2), dat de Rouches daardoor passeert op de ranglijst. Nill De Pauw en Hamdi Harbaoui namen de doelpunten voor hun rekening op Sclessin, waar Ron Jans het seizoen nog begon als trainer.

Anderlecht, waar trainer John van den Brom (foto) een basisplaats had voor Bram Nuytinck en Demy de Zeeuw als invaller binnen de lijnen bracht, hield een punt over aan het uitduel met AA Gent. Milan Jovanovic zette de bezoekers op voorsprong, maar Roger Kola maakte zeven minuten voor tijd gelijk.

Het dit seizoen zo verrassend presterende SV Zulte Waregem won wel. Op bezoek bij KV Mechelen werd het 2-3. Jens Naessens, Aleksandar Trajkovski en Ibrahima Conte maakten de doelpunten namens Essevee, voormalig Vitesse- en Roda JC-spits Mads Junker was een van de doelpuntenmakers namens de thuisclub.

Het RC Genk van trainer Mario Been won met liefst 5-1 op bezoek bij Bergen, terwijl het na 55 minuten nog een achterstand moest goedmaken. Mede dankzij twee doelpunten van Benjamin De Ceulaer, die in Nederland uitkwam voor Feyenoord en RKC Waalwijk, slaagde Genk daar eenvoudig in.

Club Brugge was thuis met 3-0 te sterk voor Lierse SK, waar Arjan Swinkels de hele wedstrijd speelde. Aan de kant van de thuisclub was er een basisplaats voor Ryan Donk, die als middenvelder speelde. Hij zag Carlos Bacca opnieuw uitblinken; de spits uit Colombia scoorde twee keer en bracht daarmee zijn seizoentotaal op 22 doelpunten, waarmee hij de topscorer is.

De beste zes ploegen uit de Eerste Klasse plaatsen zich voor de play-offs, waarin zij nog twee keer tegen elkaar uitkomen. De punten die in de reguliere competitie zijn verdiend worden gehalveerd en, waar nodig, naar boven afgerond. Anderlecht start de play-offs met 34 punten, twee meer dan SV Zulte Waregem. RC Genk heeft er 28, Club Brugge 27, SC Lokeren 26 en Standard Luik 25.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen