Zuid-Korea met jonge selectie naar Brazilië

Reacties

Bondscoach Myungbo Hong heeft Arsenal-huurling Chuyoung Park opgenomen in de WK-selectie van Zuid-Korea, die vooral opvalt door jeugdigheid.

Zuid-Korea met jonge selectie naar Brazilië

'Het is een jonge ploeg, maar onze spelers ontbeert niet de ervaring', zei Hong bij het bekendmaken van zijn 23 namen voor het WK. 'Ze spelen allemaal in competitieve competities. Dit is misschien niet de beste selectie van Zuid-Korea ooit, maar ik kan jullie verzekeren dat we er hard aan werken er eentje van te maken.'  

In de selectie zijn vijf internationals overgebleven met ervaring op het WK-podium. Naast onder anderen verdediger Taeh-Wi Kwak – met zijn 32 jaar de enige dertiger – was ook  de 28-jarige Chu-Young Park actief op het WK in Zuid-Afrika.

Zijn uitverkiezing is wel bijzonder aangezien de door Arsenal aan Watford verhuurde aanvaller lang was verbannen uit de selectie van Zuid-Korea. Tijdens het oefenduel met Griekenland begin maart maakte de aanvaller zijn rentree in de nationale ploeg na een absentie van ruim een jaar.  

Zuid-Korea is in de eerste ronde gekoppeld aan Algerije, België en Rusland in Groep H. Joo-Ho Park is een van de bekende afwezigen. De verdediger van FSV Mainz 05 kampt met een voetblessure.

De 23-koppige selectie van Zuid-Korea


Doel: Sung-Ryong Jung (Suwon Bluewings), Seung-Gyu Kim (Ulsan Hyundai), Bum-Young Lee (Busan I'Park).

Verdediging: Jeong-Ho Hong (FC Augsburg, Dui), Seok-Ho Hwang (Sanfrecce Hiroshima, Jap), Chang-Soo Kim (Kashiwa Reysol, Jap), Jin-Su Kim (Albirex Niigata, Jap), Young-Gwon Kim (Guangzhou Evergrande, Chn), Tae-Hwi Kwak (Al Hilal, SAu), Yong Lee (Ulsan Hyundai), Suk-Young Yun (Queens Park Rangers, Eng).

Middenveld: Dae-Sung Ha (Beijing Guoan, Chn), Kook-Young Han (Kashiwa Reysol, Jap), Sung-Yueng Ki (Sunderland, Eng), Bo-Kyung Kim (Cardiff City, Eng), Chung-Yong Lee (Bolton Wanderers, Eng), Jong-Woo Park (Guangzhou R&F, Chn), Heung-Min Son (Bayer Leverkusen, Dui).

Aanval: Shin-Wook Kim (Ulsan Hyundai), Ja-Cheol Koo (FSV Mainz 05, Dui), Keun-Ho Lee (Sangju Sangmu), Chu-Young Park (Watford, Eng), Dong-Won Ji (FC Augsburg, Dui).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.