Zuid-Afrikaan Veldwijk, doelpunt van het jaar voor Robben

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zuid-Afrikaan Veldwijk, doelpunt van het jaar voor Robben

'Ik ben nog nooit in het land geweest, maar ik hou van voetbal en de Zuid-Afrikaanse ploeg heeft een grote historie. Ik vermoed dat het niveau van Oranje voor mij een beetje te hoog is gegrepen, maar ik denk dat ik voor Bafana Bafana van waarde kan zijn. Ik ben een grote en sterke aanvaller.'
• De kansen voor Lars Veldwijk bij het Nederlands elftal lijken beperkt en dus kijkt de spits van PEC Zwolle over de grens. De in Uithoorn geboren goalgetter heeft een Zuid-Afrikaanse vader en zou best willen uitkomen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. In een elftal met Thulani Serero (1.64 meter) en Kamohelo Mokotjo (1.70 meter) zou Veldwijk met zijn 1.96 meter in ieder geval een opvallende verschijning zijn. (Soccer Laduma)

'Zijn naam staat er niet op. Het is gewoon een keepershirt met een 1 erop.  Met alle respect, maar ik hoef niet zo nodig een shirt van Noordwijk te hebben.'
• Doelman Ahmed El Azzouti van Jodan Boys staat zaterdag ineens tegenover Edwin van der Sar. De directeur marketing van Ajax maakt zijn rentree bij VV Noordwijk in het duel met de club uit Gouda. El Azzouti blijft echter nuchter en gaat geen shirtje wisselen met de 129-voudig Oranje-international. (Metro)

• Het Twitter-account van Bayern München plaatst wekelijks een filmpje met de actie van de week. Deze week was het de beurt aan Arjen Robben. De Bedumer wipt de bal op en geeft heerlijk voor op Thomas Müller, die in een keer afwerkt. 'Tor des Jahres!' jubelt Robben.

'Ik ben liever vrij, dan dat ik me laat hoereren door een sponsor. Ik koop mijn schoenen voor 30 euro op eBay. Modebewust zijn is duur.'
• Benoît Assou-Ekotto hoeft geen gesponsorde schoenen van grote merken. De linksback van Saint-Étienne koopt zijn schoeisel liever voor een bescheiden prijs online. 'Het is een prima prijs voor comfortabele schoenen', vult de voormalige speler van onder meer Tottenham Hotspur aan.

Steve Olfers (34) speelde 134 duels in de Eredivisie, maar zit sinds zijn vertrek bij Telstar afgelopen zomer zonder club. Hij leek op weg naar de Amsterdamse amateurclub ASV De Dijk, maar heeft daar toch van afgezien. De verdediger geeft op zijn Facebook-pagina aan open te staan voor een nieuw avontuur.

Transfer vrij! Transfer free! Toch niet bij De Dijk in Amsterdam getekend, dus sta weer open voor een nieuw avontuur.Transfer free and ready for a new adventure! Please see my cv on LinkedIn.

Geplaatst door Steve Olfers op  woensdag 9 maart 2016

• Opmerkelijk nieuws van het Deense trainersfront. Thomas Frank is opgestapt bij Brøndby IF, omdat voorzitter Jan Bech Andersen op een fanforum zijn functioneren bekritiseerde onder een schuilnaam. Andersen bood zijn excuses aan, nadat lokale kranten lucht hadden gekregen van de rare fratsen van de preses. Hoewel Frank de excuses kreeg van de voorzitter, besloot hij toch de samenwerking te beëindigen.

Ron Vlaar kwam woensdagochtend te laat aan bij de training van AZ. Trainer John van de Brom had echter moeite om boos op hem te worden. De robuuste verdediger kwam namelijk met een duikpak het veld op. De meeste medespelers snakken naar adem van het lachen, anderen zijn vooral verbijsterd. 'Ik had een fotoshoot', lijkt Vlaar te stamelen.

'Als jullie dat schrijven, wordt het veel moeilijker voor mijn spelers om de vijfde keer te winnen, dus schrijf dat maar niet.'
Louis van Gaal won als manager van Manchester United al zijn vier eerdere ontmoetingen met Liverpool. Donderdag kan in de Europa League de vijfde zege op rij worden geboekt tegen de grote rivaal, een unieke prestatie. Van Gaal vraagt zijn vrienden van de pers echter om dat maar niet op te schrijven.

Robin van Persie en Nani waren ploeggenoten bij Manchester United, en spelen nu samen bij Fenerbahçe. In de vraag-antwoordrubriek op de website van de UEFA krijgen ze de vraag wie de beste speler is waar ze ooit mee hebben samengespeeld bij United. Van Persie stelt vervolgens enthousiast voor om elkaar te kiezen en geeft zelf het goede voorbeeld: 'Nani!' De Portugees is het daar echter helemaal niet mee eens en kiest voor zijn landgenoot Cristiano Ronaldo.

Roy Makaay viert vandaag zijn 41ste verjaardag. Das Phantom is de houder van een van de weinige Champions League-records dat nog niet is vermorzeld door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo: het snelste doelpunt ooit. In duel met Real Madrid in 2007 had Makaay slechts tien seconden nodig om het net te laten bollen.

• Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey heeft in Engeland een nogal lugubere reputatie opgebouwd. Iedere keer als de Welshman scoort, overlijdt er binnen een week een bekend persoon. Deze week is het Nancy Reagan, de vrouw van voormalig president van de Verenigde Staten Ronald Reagan. Al krijgt Ramsey ook de schuld van het overlijden van George Martin, ook wel de 'vijfde Beatle' genoemd. The Aaron Ramsey curse strikes again, koppen onze westerburen. Eerder lieten onder anderen Osama Bin Laden, Steve Jobs, Muammar Gaddafi, Whiney Houston, Paul Walker, Robin Williams, David Bowie en Alan Rickman het leven na een goal van Ramsey. In Engeland weten ze niet goed of ze er om moeten lachen of huilen, wij zijn vooral blij dat de vloek niet aan de doelpunten van Lionel Messi of Cristiano Ronaldo verbonden is.

'Sanogo zou geschorst moeten worden voor de rest van het seizoen. Het gaat hier om vechten en overleven, maar er moet wel iets van controle zijn'
• MK Dons-manager Karl Robinson is boos op Yaya Sanogo. De bij Ajax geflopte aanvaller gaf in het duel van zijn club Charton Athletic met MK Dons een elleboogstoot aan Antony Kay en moest met rood van het veld. Robinson wil de Fransman dit seizoen niet meer terugzien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.