'Zoveel gemakzucht dit jaar niet meegemaakt bij Feyenoord'

Jordy Clasie erkende na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen SC Heerenveen dat Feyenoord de tweede plaats voorlopig even uit het hoofd kan zetten. Door de 3-1 nederlaag in Friesland kan Ajax de voorsprong donderdag tegen AZ weer vergroten tot acht punten. Trainer Fred Rutten verbaasde zich net als zijn aanvoerder over het gebrek aan scherpte.

'We moeten niet bezig zijn met de strijd om de tweede plaats. Daar hoeven we nu niet over te praten, dat is niet realistisch ', stelde Clasie tegenover FOX Sports. 'Als je daarover wilt praten, moet je wedstrijden zoals deze winnen. Ik zeg niet dat er een streep doorheen moet, want als nummer drie heb je een doel: de tweede plaats. Maar dat is voor ons op dit moment niet het allerbelangrijkste. We moeten punten pakken en het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. We staan weer met beide beentjes op de grond.'

Feyenoord verloor in het Abe Lenstra Stadion na zes wedstrijden zonder nederlaag weer een Eredivisie-duel. 'Onze fouten zijn afgestraft', analyseerde Clasie. 'In de eerste helft was er heel weinig aan de hand. Wij hadden de controle en bepaalden het tempo, maar door die 1-1 kwamen zij in de wedstrijd. Dat hebben we aan onszelf te danken. We hebben vandaag door slordigheidjes verloren.'

De Feyenoord-captain erkende dat Feyenoord een off-day had. Opmerkelijk genoeg was er net als zondag tegen ADO Den Haag sprake van een terugval in de tweede helft. 'Er zat bij ons een groot verschil tussen de tweede en de eerste helft. Na rust verloren we veel meer duels en kwamen we overal een stapje te laat.'

Gemakzuchtig
Tot die conclusie kwam ook trainer Fred Rutten. 'Dat begon vlak voor rust al. We werden heel gemakzuchtig bij balbezit, leverden zomaar een paar ballen in. Het heeft echt aan onszelf gelegen. Ik heb niet het spel gezien dat bij ons hoort. Normaal zijn wij heel scherp. Dat viel vandaag, behoudens de eerste helft, weg. Het komt een keer voor, maar het mag niet. Ik heb zoiets dit jaar nog niet meegemaakt bij Feyenoord.'