Zorgenkind Zivkovic moet nog veel leren bij Ajax

Reacties

Richairo Zivkovic debuteerde al op zijn zestiende in het eerste elftal van FC Groningen en werd na zijn transfer naar Ajax afgelopen zomer een grote toekomst voorspeld. Het talent zit echter in een moeilijke fase, bleek maandagavond nog maar eens bij Jong Ajax – NEC (1-1).

Zorgenkind Zivkovic moet nog veel leren bij Ajax

De Amsterdammers stonden in de extra tijd met 1-0 voor toen Zivkovic met drie ploeggenoten tegenover één verdediger van NEC kwam te staan. In plaats van af te spelen ging Zivkovic voor eigen succes, waardoor hij de bal kwijtraakte en NEC in de allerlaatste seconden de 1-1 maakte. 'Richairo maakte een verkeerde keuze', beaamde trainer Andries Ulderink na afloop tegen FOX Sports.

Volgens Ulderink kreeg Zivkovic er na afloop in de kleedkamer van langs van zijn ploeggenoten. 'Ik heb als trainer mijn mond dicht gehouden, want de groep was enorm teleurgesteld en heeft de situatie zelf rechtgezet. Iedereen was het over eens dat Richairo iets anders had moeten doen. Dat vond hij uiteindelijk zelf ook.'

Leren
'Hij moet hiervan leren', vervolgde Ulderink. Het is de derde keer in korte tijd dat Zivkovic negatief in het nieuws komt. De jongeling werd eerder deze maand door bondscoach Aron Winter van Oranje Onder-19 uit de selectie gezet vanwege onprofessioneel gedrag. Toen Ajax-trainer Frank de Boer van Winter te horen kreeg wat Zivkovic had uitgespookt, kreeg de achttienjarige spits ook nog een geldboete.

Ondertussen wacht het Groningse wonderkind nog altijd op zijn competitiedebuut in Ajax 1. Dat lijkt door zijn eigen toedoen, maar ook door de sterke ontwikkeling van Arek Milik de afgelopen weken eerder verder weg dan dichterbij te zijn gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.