'Zorgen Van Dijk en vele anderen over overvolle speelkalender worden gehoord'

Reacties

Naar verluidt zijn er in Engeland plannen om het speelschema iets minder veeleisend te maken. In de derde en de vierde ronde van de FA Cup zouden de replays geschrapt worden, de halve finale van de League Cup zou voortaan niet meer over twee wedstrijden worden gespeeld maar in één keer worden beslist.

'Zorgen Van Dijk en vele anderen over overvolle speelkalender worden gehoord'
© Pro Shots

Voor topvoetballers is de agenda de afgelopen decennia stilaan overvol geraakt. Laatst stipte Virgil van Dijk dat punt nog aan, en de aanvoerder van Liverpool en het Nederlands elftal is slechts één van de vele invloedrijke voetballers die vaststelt dat de belasting alsmaar groter wordt. Zeker in Engeland, waar geen winterstop is en twee bekertoernooien worden gespeeld, speelt dit thema bij de topclubs.

De BBC heeft begrepen dat er dus twee veranderingen op tafel liggen. In de derde en de vierde ronde van de FA Cup, de eerste twee rondes met Premier League-deelnemers, wordt in het geval van een gelijkspel een ouderwetse replay afgewerkt. Dat systeem is voor de kleinere clubs heel lucratief, omdat inkomsten uit kaartverkoop tussen beide clubs gedeeld worden. Zo kunnen ploegen die Manchester United loten zomaar een half miljoen pond rijker worden van een replay op een uitverkocht Old Trafford.

Naast die traditionele ontmoetingen tussen groot en klein zou er ook een iets minder traditionele wedstrijd verdwijnen. De halve finale van de League Cup wordt sinds jaar en dag over twee wedstrijden gespeeld, maar in het vervolg kan het goed zijn dat die ontmoetingen in één onderling duel beslist worden om nog een extra vrije avond in te bouwen. Per wanneer de veranderingen in zouden gaan weet de BBC niet, maar eerder dan 2025 lijkt door televisiecontracten onwaarschijnlijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.