Zorgen RKC nemen toe, koploper NEC langs De Graafschap

Reacties

RKC Waalwijk heeft de pijnlijke uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi nog niet verwerkt. In Waalwijk stapte Achilles '29 als winnaar van het veld. Ook FC Volendam en koploper NEC pakten drie punten.

Zorgen RKC nemen toe, koploper NEC langs De Graafschap

RKC Waalwijk - Achilles '29 0-4
Na de bekeruitschakeling tegen de amateurs van HHC Hardenberg incasseerde RKC zondagmiddag opnieuw een pijnlijke nederlaag. In Waalwijk was Achilles '29 duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van trainer Martin Koopman.

Behalve de financiële malaise wil het sportief gezien ook nog niet vlotten. De titelaspiraties kunnen voorlopig de ijskast in aangezien RKC na acht speelronden de hekkensluiter is van de Jupiler League. Namens de Groesbekers velden Kursad Sürmeli (2, hoofdfoto), Freek Thoone en Thijs Hendriks het vonnis over de club die vorig seizoen nog degradeerde uit de Eredivisie.

De Graafschap - NEC 0-2
NEC en Roda JC Kerkrade lijken in speelronde negen uit te gaan maken wie de eerste periodetitel pakt in de Jupiler League. De Limburgers wonnen zaterdag nipt van Helmond Sport (3-2), terwijl NEC zondag te sterk was voor De Graafschap. In Doetinchem waren Anthony Limbombe (foto hieronder) en invaller Kristján Gauti Emilsson de doelpuntenmakers.

Dankzij de zege op De Vijverberg komt de ploeg van trainer Ruud Brood op gelijke hoogte met Roda JC Kerkrade. Vrijdag 3 oktober staat een volledig programma op de rol in de Jupiler League. Roda JC ontvangt Jong PSV, terwijl NEC op bezoek gaat bij Almere City FC.

FC Volendam - MVV Maastricht 3-0
FC Volendam is bezig aan een sterke reeks en is in theorie nog steeds kanshebber voor de eerste periodetitel in de Jupiler League. De ploeg van trainer Hans de Koning pakte uit de laatste zes competitieduels zestien punten en volgt de kopgroep met NEC en Roda JC Kerkrade op twee punten in de laatste speelronde van de eerste periode. In Volendam maakten Henk Veerman, Kevin Brands en opnieuw Veerman de doelpunten. Vrijdag wacht het uitduel met Fortuna Sittard. Een zege is noodzakelijk willen de Volendammers kans maken op succes. In dat geval zijn de uitslagen van Roda JC en NEC doorslaggevend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.