Zorgen bij FIFA over voorbereiding Confederations Cup

Bij de wereldvoetbalbond (FIFA) maakt men zich grote zorgen over het toernooi om de Confederations Cup, dat in juni van dit jaar in Brazilië plaats moet vinden. Enkele stadions zijn nog niet klaar, terwijl ook de infrastructuur het nodige te wensen over laat.

Zorgen bij FIFA over voorbereiding Confederations Cup

'Niet alles zal tijdens de Confederations Cup perfect zijn', vertelt secretaris-generaal Jérôme Valcke. 'De deadline voor de zes accommodaties voor de Confedederations Cup komende maandag wordt hoogstwaarschijnlijk niet gehaald.'

De organisatie in Brazilië miste eind 2012 ook al de eerste deadline van de FIFA. 'Maar aan de deadline voor de WK-stadions in december van dit jaar kan niet worden getornd', vervolgt Valcke. 'Van compromissen kan dan geen sprake meer zijn.'

De Confederations Cup wordt gezien als een generale repetitie voor het WK dat in 2014 in Brazilië plaatsheeft. Drie stadions zijn nog altijd niet klaar, terwijl het toernooi over twee maanden van start gaat.

Brazilië opent het toernooi op 15 juni tegen Japan. De finale wordt gehouden in het Maracana stadion, maar ook die locatie kan nog niet worden bereikt wegens ontbrekende toegangswegen rondom het bouwwerk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen