Zorgeloze avond voor Ajax tegen Austria Wien

Zoals verwacht was het klasseverschil tussen Ajax en Austria Wien te groot. De Oostenrijkse underdog stribbelde wat tegen, maar boog het hoofd mede door de productie van Klaas-Jan Huntelaar (3-0).

Op enkele speldenprikken van Austria Wien na had Ajax weinig te duchten van de gasten. De Amsterdammers konden het zich veroorloven op halve kracht de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup af te werken.Ajax hoefde zich ook geen zorgen maken, omdat het krachtsverschil na ruim een half uur door Huntelaar in de score was uitgedrukt. De spits reageerde alert toen een kopbal van Hedwiges Maduro slechts half was gekeerd door Austria-keeper Szabolcs Safar. Pas halverwege de tweede helft was er in de Arena weer reden tot opwinding. De ingevallen Edgar Manucharyan schudde het deels ingedutte Amsterdamse publiek wakker. De Armeniër schoot bij een afgeslagen corner via een Oostenrijks been raak. Drie minuten daarna was er niets meer over van het toch al flink afgekalfde Oostenrijkse geloof in een goede afloop. Huntelaar schatte een afgemeten vrije trap van Kenneth Perez op waarde, met de 3-0 als resultaat.

Opvallend genoeg 'scoorden' ervaren krachten Jaap Stam en Gabri bij deze veilige stand nog een gele kaart, schoonheidsfoutjes op de zorgeloze avond.