'Zonder Messi en Ronaldo Van Persie de beste ter wereld'

Zonder Lionel Messi of Cristiano Ronaldo zou Robin van Persie de beste speler van de wereld zijn. Althans, als het aan kersverse West Ham United-aanwinst Joe Cole ligt. Samen met zijn manager Sam Allardyce is hij vol bewondering over de aanvaller van Manchester United.

'Zonder Messi en Ronaldo Van Persie de beste ter wereld'

Cole was zaterdag met West Ham gastheer voor United en Van Persie in de derde ronde van het FA Cup-toernooi. Door een doelpunt van de voormalig aanvaller van Feyenoord en Arsenal dwong United een replay (2-2) af. Het was voor Van Persie alweer de twintigste treffer in 26 officiële duels voor de ploeg van manager Alex Ferguson.

'Zonder Messi en Ronaldo is Van Persie waarschijnlijk de beste speler van de wereld', luidden de niet mis te verstane woorden van de middenvelder. 'Hij speelde voor Arsenal lang op de rechterflank en was regelmatig geblesseerd. Centraal kan hij zijn techniek en afrondkwaliteiten veel beter gebruiken, die zijn ongelooflijk. Het is genieten om naar hem te kijken en plezierig tegen hem te spelen.'

Behalve Joe Cole kon ook manager Sam Allardyce de prestatie van Van Persie niet ongemoeid laten. 'Het was een beweging, een touch en een goal uit het boekje. Het kan als voorbeeldmateriaal voor kinderen dienen. Zijn controle en afronding zijn van topklasse.'

De uitspraken van Cole en Allardyce komen op de dag van de uitreiking van de Gouden Bal. Barcelona-aanvaller Messi, zijn teamgenoot Andres Iniesta en Ronaldo (Real Madrid) komen er voor in aanmerking, maar Van Persie niet. Hij viel af, na wel tot een selectie van de beste 23 te hebben behoord.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's