Zonder Ibrahimovic verliest Milan op bezoek bij Palermo

AC Milan won voor het laatst in 2006 bij Palermo. Ook zaterdag kwam de Italiaanse koploper, met Mark van Bommel en Clarence Seedorf in de basis, niet tot een overwinning (1-0). Met een gele kaart op zak werd Van Bommel voortijdig naar de kant gehaald. Urby Emanuelson kwam niet aan spelen toe.

Na elf minuten keken de Rossoneri al tegen een achterstand aan. Dorin Goian besliste de wedstrijd op aangeven van Giulio Migliaccio op de rand van buitenspel. De resterende tachtig minuten had de lijstaanvoerder weinig controle over de thuisploeg.

Een hopeloos schot van Seedorf, dat ver naast ging, was typerend voor het spel van Milan. Het ontbreken van de geschorste Zlatan Ibrahimovic ging niet ongemerkt voorbij. De ploeg van Massimiliano Allegri miste scorend vermogen, waardoor de wedstrijd in 1-0 eindigde.

Door de nederlaag breekt de strijd om het kampioenschap weer open. Mocht Internazionale zondag winnen van Lecce, dan slinkt het verschil tot slechts twee punten. Palermo staat door de overwinning momenteel zevende. In de volgende speelronde kan Inter de marge nog verder terugbrengen, als het de derby speelt tegen Milan. Foto: VI Images