Zondagschot brengt RKC zege op Sparta

De wisseling van de wacht heeft RKC Waalwijk een misschien niet verdiende maar wel bevrijdende overwinning opgeleverd. Makkelijk ging het allemaal niet tegen Sparta Rotterdam, dat door een zondagschot van Dustley Mulder ten onder ging (2-1).

Zondagschot brengt RKC zege op Sparta

Adrie Bogers nam deze week de plaats in van de maandag ontslagen Adrie Koster. Hij nam de zware opdracht aan de zwalkende Brabanders er weer bovenop te krijgen. In de ogen van interim-coach had immers alleen Milano Koenders zich positief onderscheiden. De jonge verdediger kreeg tegen Sparta dan ook een basisplaats, zoals ervaren krachten Martijn Reuser en Ivan Vicelich in ere werden hersteld.

Maar de wijzigingen ten spijt, RKC Waalwijk toonde te zeer een gebrek aan vertrouwen om goede hoop te hebben op een einde aan de reeks van tien competitiewedstrijden zonder zege. De Brabanders hadden wel het initiatief en kregen van Sparta ook nog eens de openingstreffer op een presteerblaadje aangereikt.

Bij een inworp van Cerezo Fung a Wing ging Sparta-goalie Joost Terol in de fout, waarna de kleinste man van het veld Pius Ikedia met het hoofd binnen kon knikken. Maar dit cadeautje leek niet de opmaat voor een mooie Brabantse avond. Gedwongen door de achterstand ging Sparta zich meer bemoeien met de wedstrijd. De mooie gelijkmaker van Jeffrey Vlug zeven minuten voor het rustsignaal was terecht.

Na rust konden Sparta en RKC geen van beide het verschil meer maken. De Waalwijkers konden betrapt worden op de meeste, overigens tevergeefse, pogingen er nog iets van te maken. Op basis daarvan was de overwinning misschien wel verdiend, ook omdat Sparta te weinig durf had getoond. Want vier minuten voor het einde bezorgde Mulder met een mooi afstandschot Bogers een succesvol debuut als hoofdcoach van RKC.

Bekijk hier al onze video's