Zola naar Cagliari ondanks bod Chelsea

Gianfranco Zola verlaat Chelsea definitief en tekende een contract bij Cagliari, de Serie B-club uit Sardinië, waar Zola bijna 37 jaar geleden werd geboren. De Italiaanse spelmaker kreeg op het laatste moment nog een nieuwe en betere aanbieding Chelsea, maar hield zich aan zijn belofte aan Cagliari.

Zola naar Cagliari ondanks bod Chelsea

Na de overname van Chelsea door de Russische miljardair Roman Abramovitsj was er plots ruimte om nog een poging te wagen de razendpopulaire Zola, die onlangs door de fans werd verkozen tot beste speler ooit van The Blues, te behouden voor Chelsea.

'Omdat we nieuwe inkomsten kregen, waren we in staat Zola te bieden wat hij wilde', legde Chelsea's algemeen directeur Trevor Birch uit op de clubsite. 'Maar Zola is er de man niet naar om zijn belofte te breken. Hij had zijn woord al gegeven aan Cagliari en vond het dan ook niet juist om bij ons te blijven.'

Op Sardinië werd dan ook opgelucht ademgehaald dat Zola terugkeert naar zijn geboortegrond. 'Dit is een grote gebeurtenis voor Cagliari, voor de Sardijnen en voor Zola zelf', meent Cagliari-legende Gigi Riva. Zola krijgt het rossoblú met rugnummer 10 toegewezen.

Bekijk hier al onze video's