Zola krijgt speciaal afscheid bij Chelsea

Gianfranco Zola keert terug bij Chelsea. De Italiaanse spelmaker krijgt een eerbetoon van de Londense club en zal tijdens de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen meespelen met The Blues.

Zola krijgt speciaal afscheid bij Chelsea

'Dit is een perfecte gelegenheid om afscheid te nemen van de Chelsea-supporters', verklaart Zola op de website van de club. Een jaar geleden vertrok de kleine aanvaller naar Cagliari, na zeven seizoenen op Stamford Bridge te hebben gespeeld. In Londen groeide hij uit tot een publiekslieveling. Op de website van Chelsea werd hij onlangs zelfs verkozen als de beste Chelsea-speler ooit.

Ook algemeen directeur Peter Kenyon gebruikt die kwalificatie voor Zola. 'Gianfranco was niet alleen een held voor alle Chelsea-fans, hij was ook een fantastische ambassadeur voor de sport in zijn geheel en hij werd door voetballiefhebbers uit het gehele land gewaardeerd.'

Het idee van het afscheidsduel stamt van een jaar geleden. Zola had zijn jawoord al gegeven aan Cagliari voordat nieuwe eigenaar Roman Abramovitsj de macht over nam. De Russische miljardair vroeg Zola om nog een seizoen bij Chelsea te spelen, maar de Italiaan weigerde zijn woord te breken. De Londense club stelde destijds voor om voor hem alsnog een afscheidswedstrijd te organiseren, zodat Zola en de fans afscheid van elkaar kunnen nemen.

Op 8 augustus zal Zola nog een keer in het blauw spelen als Chelsea zijn eerste wedstrijd speelt op Stamford Bridge, een week voor aanvang van de competitie. De tegenstander is nog niet bekend. 'Wat Chelsea voor mij doet is fantastisch. De ploeg heeft een overvol programma en om dan nog tijd te vinden om een wedstrijd als deze te organiseren is fantastisch', aldus Zola, die nog niet weet voor welke club hij komend seizoen zal spelen.

Bekijk hier al onze video's