Zoet vervangt Krul, Van Persie opnieuw bankzitter

Reacties

Danny Blind heeft voor de thuiswedstrijd tegen Tsjechië van dinsdagavond (aftrap 20.45 uur) één wijziging doorgevoerd in de basiself van het Nederlands elftal. De bondscoach verving Tim Krul door Jeroen Zoet.

Zoet vervangt Krul, Van Persie opnieuw bankzitter

Afgelopen zaterdag tijdens het uitduel met Kazachstan in Groep A van de EK-kwalificatie (1-2) raakte Krul in de slotfase zwaar geblesseerd. De doelman van Newcastle United heeft een kruisband gescheurd in zijn rechterknie en komt daardoor dit seizoen niet meer in actie.

Zoet was in Astana al de vervanger van Krul, die op zijn beurt de vervanger was van de in de warming-up geblesseerde Jasper Cillessen. Vanwege het wegvallen van Cillessen en Krul werden Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer bij de Oranje-selectie gehaald, maar zij nemen plaats op de bank.

Blind besloot om tegen Tsjechië aan te treden met dezelfde tien veldspelers als tegen Kazachstan. Dat betekent dat Virgil van Dijk, Anwar El Ghazi en Kenny Tete hun tweede interland afwerken. Klaas-Jan Huntelaar krijgt in de spits opnieuw de voorkeur boven Robin van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.