Zoektocht ADO en Excelsior naar overwinning duurt voort

ADO Den Haag en Excelsior wachten ook na het onderlinge treffen in Den Haag nog op een zege. In de strijd tegen degradatie was zowel de thuis- als de uitploeg niet in staat een beslissing te forceren: 2-2.

ADO en Excelsior maakten er vooral in het laatste kwartier van de eerste helft een spektakel van. Nadat de van ADO gehuurde Ninos Gouriye elf minuten voor de onderbreking een afvallende bal langs doelman Martin Hansen had geschoten, knokte de ploeg van trainer Henk Fraser zich binnen een tijdbestek van zes minuten knap terug in de wedstrijd. Mike van Duinen (foto) schoot raak na een vrije trap van Roland Alberg, terwijl Gianni Zuiverloon profiteerde van goed doorkoppen van Michiel Kramer.

Luigi Bruins had de score voor Excelsior met een afstandsschot al na dertien minuten geopend, maar de jacht op de eerste competitiezege sinds 26 oktober kon na rust opnieuw beginnen. De Kralingers kregen via Gouriye na een uur nog een grote kans op de 2-3 en stichtten ook na dat moment vaker gevaar dan het matig spelende ADO, maar konden de contractverlenging van trainer Marinus Dijkhuizen geen luister bijzetten met de eerste uitzege in de Eredivisie in 24 duels.

Wél herstelden de Kralingers zich van de grote nederlagen tegen PEC Zwolle (0-5) en Feyenoord (2-5), ook omdat Eredivisietopscorer Kramer voor het eerst sinds 10 augustus niet tot scoren kwam in een thuisduel. Zelfs een Haags slotoffensief bood daarvoor geen uitkomst. ADO bleef weliswaar voor de vierde keer op rij ongeslagen op eigen veld, maar wacht ook alweer vier wedstrijden op een overwinning. Het verschil tussen ADO (zestiende) en Excelsior (voorlopig dertiende) blijft twee punten.