media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Zoekend Vitesse meldt zich bij VfL Wolfsburg voor spits Dost

Zoekend Vitesse meldt zich bij VfL Wolfsburg voor spits Dost

Vitesse heeft zich gemeld bij VfL Wolfsburg om te praten over een tijdelijke (of definitieve) overname van spits Bas Dost (24). De Arnhemmers willen aftasten wat er mogelijk is.

Dost was dit seizoen door een enkelblessure al tweeëneenhalve maand uit de roulatie. Zondag maakte hij in zijn vijfde competitiewedstrijd van het seizoen zijn eerste goal en redde zo een punt tegen Borussia Mönchengladbach (2-2).

Voor Dost, die in Duitsland nog een contract tot medio 2017 heeft, is speeltijd het belangrijkste. Als hij bij Wolfsburg weer geregeld aan bod zal komen, verkiest hij dat boven een vertrek. Mocht hij het moeten doen met een rol op het tweede plan, dan kan een (tijdelijk) vertrek mogelijk wel uitkomst bieden.

Wolfsburg nam Dost na het seizoen 2011/12 over van SC Heerenveen. Mede vanwege de 32 goals die hij daar maakte in zijn laatste jaargang bracht hij de Friezen liefst zeven miljoen euro op. Wolfsburg wil Dost liever niet kwijt.

Met Wolfsburg bezet Dost momenteel de vijfde positie in de Bundesliga. Met maar zeven punten achterstand op nummer twee Bayer Leverkusen behoort directe kwalificatie voor de Champions League zeker nog tot de mogelijkheden in het nieuwe jaar. Ook de derde stek geeft daar immers recht toe.

Voor Vitesse zou Dost de ideale versterking centraal in de voorhoede zijn. Door het vertrek van Jonathan Reis - zijn contract werd ontbonden - is Mike Havenaar nog de enige échte spits bij de nummer twee van de Eredivisie. Trainer Peter Bosz probeerde het al wel met gelegenheidsspits Lucas Piazon.

Laatste nieuws