Zó begin je aan een tweede helft: RB Leipzig levert een kunststukje

RB Leipzig heeft vrijdagavond zeer overtuigend afgerekend met VfB Stuttgart. Het tweede doelpunt van de avond, kort na rust gemaakt door Emil Forsberg, was een waar kunststukje.

RB Leipzig
RB Leipzig
4 - 0
VfB Stuttgart

Leipzig was na een uitstekende eerste helft, met daarin liefst zeventien doelpogingen, met slechts een minimale voorsprong gaan rusten. Alleen Dominik Szoboszlai had doelman Florian Müller weten te passeren. Dat zat de thuisploeg blijkbaar niet helemaal lekker, want Leipzig schoot werkelijk de kleedkamer uit voor de tweede helft. Dit resulteerde razendsnel in de gewenste 2-0.

Leipzig trapte af en in plaats van een gebruikelijk passje naar achteren, zocht de thuisploeg direct de aanval. De bal ging gemakkelijk van voet naar voet en uiteindelijk werd Forsberg het eindstation van een flitsende aanval. De Zweed bleef koel in de afronding en was zo al na vijftien seconden in de tweede helft trefzeker.

Na de prachtige treffer haalde Leipzig zijn voet niet van het gaspedaal af en door goals van Szoboszlai (een vrije trap van grote afstand) en André Silva (benutte strafschop) eindigde de teller op 4-0. Brian Brobbey kwam tegen Stuttgart niet in actie: de van Ajax overgekomen aanvaller bleef negentig minuten op de bank zitten.

Hieronder is de hele wedstrijd van RB Leipzig tegen VfB Stuttgart terug te kijken. De 2-0 vind je na 1:13:46.