Zlatan-factor helpt Manchester United aan League Cup

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft Manchester United zondag aan de eindzege in het League Cup-toernooi geholpen. Vlak voor tijd maakte de 35-jarige Zweed de beslissende 3-2 tegen Southampton op Wembley.

Zlatan-factor helpt Manchester United aan League Cup

De 'Nederlanderloze-finale' van de strijd om de League Cup (Daley Blind, Timothy Fosu-Mensah, Jordy Clasie en Virgil van Dijk kwamen om uiteenlopende redenen niet in actie) kende een spectaculair verloop, en niet alleen door de doelpunten.

Southampton had in de eerste helft het beste van het spel. Met gevarieerd en snel combinatievoetbal werd Manchester United in het nauw gebracht. Het was aan doelman David de Gea te danken dat het lange tijd 0-0 bleef. De Spanjaard keerde onder meer inzetten van Dusan Tadic en James Ward-Prowse. Bovendien had Southampton de pech dat een loepzuivere treffer van Manolo Gabbiadini werd afgekeurd wegens buitenspel.

De openingsgoal van Ibrahimovic in de negentiende minuut kon dan ook nauwelijks verdiend worden genoemd. De Zweed verzilverde een vrije trap, waarmee hij alweer zijn 25ste goal van het seizoen aantekende. Vlak voor rust gaf Jesse Lingard de score een nog pijnlijker aanzien voor Southampton. Op aangeven van Marcos Rojo rondde de Engels international overtuigend af. United-manager José Mourinho reageerde vrij timide op deze goal, misschien omdat hij zich realiseerde dat hij nog niet van Southampton af was. Feit is dat The Saints bij het scheiden van de markt voor rust de 2-1 aantekenden via Gabbiadini, die De Gea van dichtbij verschalkte.

Uiteindelijk had Southampton niets aan de inhaalrace.
Uiteindelijk had Southampton niets aan de inhaalrace.

Diezelfde Gabbiadini, een winteraanwinst, herstelde vlak na rust de balans door raak te schieten nadat de defensie van United een hoekschop niet kon wegwerken. De 2-2 schudde The Red Devils niet bepaald wakker. De Southampton-spelers wonnen bijna elk duel en kregen genoeg kansen op een derde treffer. Oriol Romeu kopte zelfs op de paal.

United overleefde de Southampton-storm en kreeg via Lingard zelfs een mogelijkheid op de 3-2. Maya Yoshida greep net op tijd in. De Japanner kon de treffer van Ibrahimovic in de 87ste minuut niet voorkomen. De Zweed kopte feilloos raak op aangeven van Ander Herrera. Zo staat Mourinho al op twee prijzen in dienst van United, nadat zijn ploeg in augustus afrekende met Leicester City in de strijd om de Community Shield.

De zege van Manchester United betekent goed nieuws voor Ronald Koeman. Door de stand in de Premier League lijkt zijn Everton, dat zevende staat, plaatsing voor Europees voetbal namelijk niet in eigen hand te hebben. The Toffees moeten hopen dat ploegen uit de topzes de bekertoernooien winnen, zodat de Europese tickets doorschuiven. United staat zesde, op geringe afstand van de nummer twee, drie, vier en vijf. Koeman hoopte ook op een nederlaag van zijn oude club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.