Zlatan valt bijna om, Cambuur-selectie bezoekt steward

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan valt bijna om, Cambuur-selectie bezoekt steward

• De spelers van SC Cambuur hebben vanmiddag een bezoekje gebracht aan de steward die zaterdag gewond raakte bij de laatste training van Cambuur voor het duel met SC Heerenveen. Sjoerd Overgoor, Martijn Barto, Erik Bakker en algemeen directeur Ard de Graaf bezorgden de vrouw een bos bloemen en een gesigneerd wedstrijdshirt. De steward is inmiddels succesvol geopereerd en begonnen aan de revalidatie.

Zlatan Ibrahimovic wilde voorafgaand aan het duel met Saint-Étienne in de catacomben nog even de spieren rekken. De Zweed had echter niet door dat hij tegen een deur aan stond te leunen. De deur was niet bestand tegen het gewicht van de topspits en viel open. Het was aan Zlatans uitstekende reactievermogen te danken dat hij niet tegen de vlakte ging.

• Een opvallend moment tijdens het FA-Cup-duel tussen West Bromwich Albion en Peterborough afgelopen zaterdag. Keeper Ben Alnwick van Peterborough schiet een kapotte bal richting de zijlijn, waar manager Graham Wesley staat te wachten. De bal begeeft het echter recht voor de neus van Westley met een knal. Die besluit er een mooi toneelstukje van te maken en valt pardoes achterover, tot grote hilariteit bij de supporters.  

• De resultaten blijven maar uit voor Gary Neville bij Valencia. In de persconferentie krijgt de Engelse trainer van een verslaggever de vraag of de fans nog achter hem staan. 'Ik vind deze vraag belachelijk. Het zijn jouw woorden, niet die van de fans. Je maakt een grote vergissing', bijt Neville hem toe.

'Ik heb zelf handen om terug te slaan.'
Adnane Tighadouini maakt het seizoen af bij Kayserispor. De trainer van die club deelde niet zo lang geleden rake klappen uit aan Youness Mokhtar, maar Tighadouini is niet bang, zo vertelt hij aan De Telegraaf. 'Ik kan niet oordelen over de situatie van Youness. Ik ben hier in ieder geval goed opgevangen', voegt de voormalig speler van NAC, Vitesse en Cambuur daaraan toe. 

• Lionel Messi kreeg zaterdag in Camp Nou nog te maken met het geschop van Atlético Madrid-verdediger Filipe Luís, maar zal met zijn bezoek uit Afghanistan contenter zijn. Het gaat namelijk tot een ontmoeting komen tussen de Argentijn en een jonge Afghaanse fan, die werd gefotografeerd met een geïmproviseerd shirt van de Barcelona-ster. De Afghaanse voetbalbond heeft bevestigd dat een afspraak wordt gemaakt.

• Mooi, een gepersonaliseerde gele kaart. Een scheidsrechter trakteerde Ronaldinho op een gele prent, maar vroeg de Braziliaanse legende vervolgens wel om zijn handtekening.

'Ik wil met Cardiff naar Wembley'
Lex Immers legt de lat direct maar hoog. De van Feyenoord gehuurde Nederlander maakte zaterdag zijn eerste goal in dienst van Cardiff City en dat smaakt naar meer. Immers mikt op de finale van de play-offs van het Championship. (Algemeen Dagblad)

ADO Den Haag viert vandaag zijn 111de verjaardag. De cadeautip heeft vermoedelijk iets te maken met een envelopje…

• Echt gezellig is het niet, zo'n Zuid-Amerikaanse wedstrijd. Het duel Estudiantes-Gimnasia was vrij pittig…

Arber Zeneli speelt nog maar een maand bij SC Heerenveen, maar heeft al een mooie bijnaam te pakken: Abe 2.0. De Zweed besliste zondag de Friese derby met een pegel in de kruising. (De Telegraaf)

Sem de Wit heeft met Vancouver Whitecaps een nieuwe club gevonden. De voormalige speler van onder meer ADO Den Haag en Fortuna Sittard solliciteerde met een filmpje. Wij snappen wel dat de Canadezen onder de indruk zijn, al missen we bloopers.

• Laten we zeggen dat deze kans ook afgemaakt had kunnen worden. FC Porto-spits Vincent Aboubakar had zaterdag zijn dag niet.

• Niet een rode kaart voor een doodschop, elleboogstoot of handsbal, maar voor het aanraken van een bal. Fiorentina-trainer Paulo Sousa werd in de thuiswedstrijd tegen Genoa weggestuurd. De Portugees was iets te gretig toen de bal in zijn buurt kwam.

• Oud-Ajacied John Bosman viert vandaag zijn 51ste verjaardag. De spits wist makkelijk het net te vinden in dienst van KV Mechelen, PSV, Anderlecht, FC Twente, AZ en natuurlijk Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.