Zlatan schakelt Van Wolfswinkel uit in tumultueus duel

Paris Saint-Germain heeft de halve finale van de Franse Coupe de la Ligue bereikt, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Met grote moeite én na een korte onderbreking werd Saint-Étienne verslagen: 0-1. Uiteraard met dank aan Zlatan Ibrahimovic.

Bij Saint-Étienne deed spits Ricky van Wolfswinkel negentig minuten mee, de Nederlander kreeg voor rust ook een prima kans. Hij nam de bal aan op de borst, maar kreeg zijn inzet vervolgens niet op doel. Omdat middenvelder Marco Verratti van PSG – waar Gregory van der Wiel op de bank bleef – een kopbal van Moustapha Bayal Sall van de lijn haalde, stond het halverwege 0-0.

Ook na de pauze had de thuisploeg betere kansen dan de Parijse miljoenenploeg, die zich in de competitie afgelopen weekend blameerde tegen Bastia (4-2 nederlaag). Maar wie anders dan Zlatan Ibrahimovic bood de helpende hand. Hij zorgde met zijn treffer in de 72ste minuut voor opluchting bij de ploeg van Laurent Blanc, waarna het evenwel onrustig werd in Stade Geoffroy Guichard.

Het thuispubliek was namelijk van mening dat de Zweedse superster de bal met de hand in het doel werkte, zoals de fans van Les Verts al de gehele wedstrijd het idee hadden dat hun ploeg benadeeld werd door de arbitrage. Omdat er vanaf de tribunes allerlei voorwerpen het veld op werden gegooid, besloot de scheidsrechter de wedstrijd kort te staken. Na de hervatting kwam er in de stand geen verandering meer.

Zo bereikte PSG als tweede ploeg de halve finale van de strijd om het tweede Franse bekertoernooi. In de andere kwartfinale die dinsdag werd gespeeld won Bastia met 3-1 van Stade Rennes, woensdag worden AS Monaco – Guingamp en Lille – Nantes nog afgewerkt.