Zlatan openhartig over titanenstrijd met Lukaku

Reacties

Zlatan Ibrahimovic deelt rake klappen uit aan Romelu Lukaku in zijn nieuwe boek Adrenaline: My untold story. Voordat de anekdotes van de heetgebakerde Zweed voor iedereen te lezen zijn, deelde hij in een interview met Corriere della Sera al wat sappige details.

Zlatan openhartig over titanenstrijd met Lukaku
© Pro Shots

Zo haalt hij bijvoorbeeld het veelbesproken voorval van eerder dit jaar met ex-collega Lukaku aan. 'Lukaku heeft een groot ego, hij denkt dat hij een kampioen is, en hij is heel sterk. Maar ik ben opgegroeid in het getto van Malmö, en wanneer iemand zijn hoofd tegen het mijne aandrukt, dan zet ik hem op zijn plek.'

Dat deed de AC Milan-spits tijdens een wedstrijd tegen Internazionale door zijn pijlen op de familie van de Belg te richten. 'Ik raakte hem op zijn gevoelige plek: zijn moeders voodoorituelen. En toen werd het zwart voor zijn ogen.' Ibrahimovic koestert geen prettige herinneringen aan het incident. 'We verloren de derby, ik werd eruit gestuurd en raakte geblesseerd. Blijkbaar hebben die rituelen van Lukaku vooraf zijn vruchten afgeworpen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dromen van San Paolo
Ook geeft de veertigjarige aanvaller aan vorig jaar behoorlijk geflirt te hebben met een andere Italiaanse grootmacht. Zijn honger om goals te maken voor LA Galaxy was gestild, en de spits besloot om te verkassen. Zijn bewondering voor Diego Maradona leidde hem bijna naar Napoli. 'Maradona is een legende. Ik zag een documentaire over hem en besloot om naar Napels te gaan, om in zijn voetsporen te treden en om de Scudetto te winnen.' De transfer ging uiteindelijk niet door doordat Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis Carlo Ancelotti (die voor de komst van Zlatan pleitte) eind december 2019 ontsloeg.

Recent stonden we met allerlei verhalen stil bij de veertigste verjaardag van Zlatan Ibrahimovic. Hoe houdt hij zich bijvoorbeeld zo fit?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.