Zlatan koele kikker, volksfeest in Valencia

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan koele kikker, volksfeest in Valencia

'De spelers staan achter Inzaghi. Dat zeg ik niet omdat dit soort dingen vaak gezegd worden, maar omdat iedereen er zo over denkt. In de kleedkamer is de sfeer uitstekend'
Jérémy Ménez, aanvaller van AC Milan, denkt dat de club een fout begaat als trainer Filippo Inzaghi ontslagen wordt.

Zlatan Ibrahimovic krijg je niet zo snel van zijn stuk. Toen een verdediger van Saint-Étienne hem voor schut probeerde te zetten, vroeg Zlatan zich letterlijk af wie hij voor zich had. Prachtig moment!

'Geen Champions League? Geen probleem'
Erick Thohir, de Indonesische eigenaar van Internazionale, ontkent dat zijn club zich voor het miljoenenbal moet plaatsen om aan de Financial Fair Play-regels te blijven voldoen. 'Het zou zelfs geen ramp zijn als we ons niet voor de Europa League plaatsen, puur financieel gezien dan. Qua imago zou het natuurlijk wel een slechte zaak zijn als Inter in Europa ontbreekt.'

• De spelers van Valencia werden gisteravond na de 3-1 zege op Sevilla onthaald alsof ze net de Champions League hadden gewonnen. Wat een feest!

'Als outsider kun je totaal niet zien hóé groot deze club is, dat merk je pas als je bij Real Madrid speelt. De schaal waarop dingen plaatsvinden is ongekend. Het is een totaal andere wereld. Ik vond Real altijd al een enorme club, maar nu ik er speel kan ik zonder enige twijfel zeggen dat het de allergrootste club ter wereld is'
• James Rodríguez, die afgelopen zomer van AS Monaco naar Real Madrid kwam, viel na zijn komst naar Spanje van de ene in de andere verbazing. (Fifa.com)

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, kreeg zondag in de rust van De Klassieker de lachers op zijn hand. De voormalige aanvaller van de Amsterdammers, die als een van de bijnamen Marc Netto heeft, deed die naam eer aan tijdens het afscheid in De Arena van Toby Alderweireld en Daley Blind. Hij bedankte eerstgenoemde en vertelde erbij te hopen dat Southampton, dat de voormalige Ajax-verdediger nu huurt van Atlético Madrid, de optie tot koop licht. 'Dat zou immers ook voor Ajax goed zijn', vertelde hij glimlachend, doelend op de inkomsten die de Amsterdammers daarmee zouden genereren.

• Hoewel er in Engeland een heuse campagne tegen het delen van de zogeheten selfies is, heeft Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero daar lak aan. Hij maakte volgens tegenwoordig Italiaans gebruik op het veld een kiekje met de nieuwe aanwinsten Samuel Eto'o en Luis Muriel.

• Raar maar waar, Achilles '29-trainer François Gesthuizen (foto boven) mist vrijdag het bezoek aan Fortuna Sittard. De reden: 'Ik moet voor mijn trainerscursus op stage in het buitenland. We gaan eens kijken hoe Louis van Gaal het allemaal voor elkaar heeft bij Manchester United. Dat was eigenlijk gepland in de winterstop, maar toen had meneer Van Gaal geen tijd voor ons. Nu wel. Een mooie ervaring natuurlijk, de top van de top en daar is de sky de limit.' Gesthuizen voegt in gesprek met Omroep Gelderland toe dat hij zijn assistenten het werk zal laten doen….

• Hoewel de titel van de column een update over de matchfixing-zaak bij Willem II doet vermoeden, blijkt het toch iets anders te zitten. Lees hier het relaas.

• Volgens SC Cambuur waren er slechts twee minuten nodig om de online kaartverkoop voor de derby van zondag 15 februari tegen SC Heerenveen alweer stop te zetten. Toen waren de beschikbare kaartjes immers op. De derby in Leeuwarden leeft!

Cambridge United staat op de kaart door het 0-0 gelijkspel in eigen huis tegen Manchester United in de strijd om de FA Cup. Maar de League Two-club plukt ook financieel de vruchten van de knappe prestatie. In het belangrijkste Engelse bekertoernooi worden de tv-gelden en inkomsten uit kaartverkoop gedeeld, waardoor de kleine club door de replay in Manchester een miljoen euro tegemoet kan zien. Ook de bestemming is al bekend: We gaan het stadion grondig aanpakken', jubelde voorzitter Dave Doggett.

Jan Mulder heeft in de Belgische pers gereageerd op het wanstaltige spandoek dat de fans van Standard Luik toonden bij het duel met Anderlecht. Steven Defour was daarbij de gebeten hond. Volgens de analyticus hadden de spelers zelf een statement kunnen maken tegen de hooligans. 'Voetballers zijn te gedienstig, te beleefd. De spelers hadden in de spelerstunnel zelf moeten zeggen: we komen niet op het veld, we gaan naar huis. Al was er dan het risico dat de hele boel in fik werd gestoken. In elk geval zal er nu weer veel worden over geleuterd, maar eigenlijk is het te laat, men had meteen moeten reageren', aldus de Nederlander in gesprek met Het Nieuwsblad.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.