Zlatan de zombie, hypnose tegen degradatie

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan de zombie, hypnose tegen degradatie

'Ik ga niet met pijnstillers spelen, dat maakt het uiteindelijk alleen maar erger. Met injecties spelen zorgt er bovendien voor dat ik er als een zombie bijloop.'
• De Zweedse superster Zlatan Ibrahimovic wil met zijn land graag spelen tegen Rusland en Liechtenstein, maar niet ten koste van alles, zo laat hij weten. 'Tegen Olympique Lyon speelde ik met injecties. Dat duurde 45 minuten, daarna was het chaos.'

'Ik wil zo'n mooie kans niet laten schieten. Ik weet wat hij heeft gedaan en wil dat hij met de spelers werkt voor de wedstrijden. Gezien de situatie waarin we momenteel zitten, heb ik dit besloten.'
• Het Braziliaanse Portuguesa degradeerde vorig seizoen uit de hoogste competitie en vecht ook een niveau lager tegen de onderste plekken. Reden voor trainer Vagner Benazzi om de hulp van hypnotiseur Olimar Tesser in te roepen.

Cesc Fabregas speelde vroeger voor Arsenal, maar nu voor rivaal Chelsea. Dat zal niemand ontgaan zijn. De fans van The Gunners nemen het de Spanjaard absoluut niet in dank af, en ook zijn voormalige ploeggenoot Jack Wilshere heeft weinig sympathie meer voor Fabregas. Dat blijkt wel uit deze foto, met daarbij de tekst uit de wereldhit van de Belgische zanger Gotye. 'Nu ben je nog slechts iemand die ik ooit heb gekend.'

'Ik ken alleen Borat, ik weet dat hij uit Kazachstan komt.'
• Gregory van der Wiel geeft tegenover PowNews toe dat hij zich niet echt heeft verdiept in de eerstvolgende tegenstander van Oranje, laat staan in de cultuur van het desbetreffende land. De verdediger van Paris Saint-Germain kent dan ook maar één Kazachstaanse grootheid. Maar even ter informatie voor Gregory: Borat is een fictieve journalist uit Kazachstan, gespeeld door de Britse komiek Sascha Baron Cohen.

• Cristiano Ronaldo is begonnen, in Roemenië en Zimbabwe hebben ze zijn voorbeeld al gevolgd. En bij Ajax zijn ze evenmin achtergebleven. Ook in Amsterdam stond een stembus van de internationale spelersvakbond klaar voor de verkiezing van de FIFPro World XI van 2014. Op wie zouden de Ajacieden hebben gestemd?

• Nu Marco van Basten is teruggetreden als hoofdcoach van AZ, heeft hij als man in de luwte de tijd om zich met andere zaken bezig te houden. Zeker in de interlandperiode. Zo nam de levende legende de spitsen Aron Jóhannsson en Robert Mühren onder handen. Er is zo te zien nog een boel werk te verzetten.

• Zijn dienstverband bij Watford was van korte duur. Slechts acht dagen na zijn aanstelling had de clubleiding van de Championship-club een boodschap voor coach Billy McKinlay: 'U bent ontslagen.' De Schot was al de derde trainer die dit seizoen de eindverantwoordelijkheid had bij The Hornets. Een record in het Engelse voetbal is het niet. In 2007 zat Leroy Rosenior welgeteld zeshonderd seconden in het zadel van Torquay United. De inkt onder het contract was nauwelijks droog of de nieuwe eigenaar zette de oud-prof van onder meer West Ham United alweer aan de kant.

'Edwin, waarom hou je je bek niet gewoon? Je bent net twee minuten bij deze club en je hebt al meer interviews gegeven dan ik in de twaalf jaar van mijn carrière.'
• Een passage in het boek The Second Half, waarin Roy Keane verhaalt over zijn loopbaan. De huidige assistent-trainer van Aston Villa haalt een opstootje aan, waarbij hij het in 2005 aan de stok kreeg met Carlos Queiroz, Alex Ferguson en Edwin van der Sar op het trainingsveld van Manchester United. Het relletje betekende het begin van het einde voor Keane bij The Red Devils.

'Nicky Butt was de scheidsrechter bij onze vechtpartij. Een minuut of tien ging het er hard aan toe. Peter is een grote gast. Ik gaf hem een kopstoot. De volgende dag werd ik wakker met een pijnlijke hand en een van mijn vingers stond scheef.'
• Keane leek het niet zo op doelmannen te hebben. In zijn boek onthult hij tevens hoe zijn sluimerende conflict met Peter Schmeichel na een stapavond ontaardde in een knokpartij. De Deense goalie hield er een blauw oog aan over, waarvan hij een dag later zei dat 'een ongelukkige elleboogstoot van een ploeggenoot op de training' de oorzaak was.

Peter Schmeichel (links) en Roy Keane (midden) willen elkaar op het veld in de haren vliegen na het toekennen van een strafschop.
Peter Schmeichel (links) en Roy Keane (midden) willen elkaar op het veld in de haren vliegen na het toekennen van een strafschop.

'Hij ziet eruit als een scheidsrechter. Misschien voelt hij zich niet goed en begint hij daarom te eten. Hij lijkt me afwezig. Volgens mij is het meer een mentale kwestie dan een fysieke kwestie.'
• In het Vlaamse praatprogramma Extra Time bespreken de gasten iedere week hun meest opvallende moment van het weekend. Oud-PSV'er Marc Degryse was opgevallen dat Aleksander Mitrovic wat overtollige kilo's met zich mee moet slepen en toonde dat aan met beelden van na de wedstrijd van zondag tegen RC Genk, toen de Servische aanvaller van Anderlecht zijn ontblote torso showde. Jan Mulder sloot de discussie af met de conclusie dat de spits eruitzag als 'een scheidsrechter'.

Lionel Messi is ambassadeur van de Space Scooter, een uitvinding van een Nederlands bedrijf. Zie hier hoe de Argentijnse superster de step demonstreert voor zijn zoontje Thiago en zijn hond:

• Bij Sunderland is het de materiaalman die voor het vermaak zorgt. Op zijn weg naar de catacomben laat John Cooke zijn keepy ups zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.