Zlatan bezorgt Inter onverwachte ontsnapping

Internazionale's feilloze reeks in de Serie A leek te eindigen toen Parma tot aan de 88ste minuut verrassend leidde in Milaan. Totdat Zlatan Ibrahimovic opstond en alsnog voor de tiende driepunter op rij zorgde (3-2).

De manier waarop de ondergang van Parma ingeleid werd, was omstreden. Zelfs na tig herhalingen op tv was het onduidelijk of Fernando Couto hands maakte of dat hij de bal wegkopte. Het arbitrale trio gaf een strafschop, die Ibrahimovic benutte.

De 2-2 in de 88ste minuut kwam hard aan bij Parma en inspireerde Inter ook nog voor de zege te gaan. In blessuretijd kapte Julio Cruz zich vrij op rechts, waarna Zlatan de bal uit de voorzet van de Argentijn op de borst controleerde en raak schoot.

De spectaculaire comeback verbloemde dat Inter een zwakke pot speelde. De kampioen oogde zwak en ongemotiveerd. Parma maakte een 1-0 achterstand (goal Esteban Cambiasso) meer dan goed door treffers van Luca Cigarini en Andrea Gasbarroni, maar verliet Milaan met lege handen.

Inter houdt een voorsprong van zeven punten op AS Roma. Ibrahimovic deelt de koppositie op de topscorerslijst nu met David Trezeguet, die niet scoorde. Beide spitsen staan op dertien doelpunten.