Zlatan bevestigt langverwachte transfer naar Man Utd

Reacties

Zlatan Ibrahimovic vervolgt zijn loopbaan definitief bij Manchester United, zo heeft de 34-jarige Zweed donderdag bevestigd. De Zweed is de tweede aanwinst van The Red Devils sinds de aanstelling van José Mourinho als manager.

Zlatan bevestigt langverwachte transfer naar Man Utd

United hoeft geen transfersom te betalen voor Ibrahimovic, die in mei aankondigde zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen. Eerder werkte de Zweed - die kort voor de uitschakeling op het EK zijn afscheid als international aankondigde - bij Internazionale al samen met Mourinho. Hun wegen scheidden toen Ibrahimovic in 2009 koos voor Barcelona.

Mourinho liet zich al in 2014 in een interview met The Guardian ontvallen dat hij graag nog eens zou willen werken met Ibrahimovic. 'Ik snap de mensen niet die zeggen dat hij een lastig persoon is. Het is juist heel eenvoudig om met hem te werken, aangezien hij een echte winnaar is. Hij is een van de beste spelers die ik onder mijn hoede heb gehad.'

Ibrahimovic begon zijn professionele loopbaan in 1999 bij Malmö FF en speelde daarna achtereenvolgens bij Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain. Hij is bij iedere club waar hij onder contract staat bijna een garantie op de titel. De afgelopen tien seizoenen werd hij negen keer kampioen. De Champions League neemt hij nog nooit. Daar gaat komend seizoen geen verandering in komen, aangezien The Red Devils niet op het miljoenenbal actief zullen zijn.

Ibracadabra is na Eric Bailly de tweede grote aankoop van Mourinho in Manchester. De Ivoriaanse mandekker kwam voor veertig miljoen euro over van Villarreal.

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

Een foto die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.