Zlatan beslissend in topper met Stekelenburgs Roma

AC Milan is voor heel even koploper in de Serie A. Door een zwaarbevochten zege op bezoek bij AS Roma stegen de Rossoneri van de vijfde naar de eerste stek. Napoli verloor dure punten. Juventus heeft vanavond aan een gelijkspel bij Internazionale voldoende om weer lijstaanvoerder te worden.

AS Roma – AC Milan 2-3AC Milan had in Rome ruim een kwartier nodig om op voorsprong te komen. Het eerste doelpunt kwam op naam van Zlatan Ibrahimovic (foto) en was fraai. De Zweed kopte de bal snoeihard tegen de touwen en liet doelman Maarten Stekelenburg kansloos.

Precies elf minuten kon Milan van de voorsprong genieten. Nicolás Burdisso toonde zich eveneens sterk in de lucht en kopte raak uit een corner. Opnieuw bleef de tussenstand niet lang op het scorebord staan. Twee minuten na de gelijkmaker was het routinier Alessandro Nesta die, alweer met het hoofd, doel trof.

Milan, bij wie Mark van Bommel in de basis begon, baarde in de tweede helft nog opzien. Kevin-Prince Boateng, net gewisseld voor Urby Emanuelson, kreeg een rode kaart voor aanmerkingen op de leiding.

De opmerkelijke situatie bracht Milan geen moment van de wijs. De vierde trefzekere kopbal, Ibrahimovic was opnieuw de maker, zorgde in Rome voor de definitieve beslissing. De aansluitingstreffer van Bojan Krkic (intikker) kwam te laat om nog voor een ommekeer te zorgen.

Milan heeft na negen duels zeventien punten, eentje meer dan Juventus.

Catania – Napoli 2-1Napoli heeft zaterdag verzuimd om samen met AC Milan aan kop te komen in de Serie A. Op bezoek bij Catania verloor Napoli nipt.

Al na 27 seconden viel het eerste doelpunt op Sicilië. Edinson Cavani zorgde voor de spectaculaire opening van het duel. Catania vocht vervolgens hard om terug te komen in de wedstrijd. Met succes, aangezien Giovanni Marchese in de 25ste minuut de teams in evenwicht bracht.

De thuisploeg putte kracht uit de gelijkmaker, terwijl Napoli niet tot het combinatiespel kwam dat de ploeg voor ogen heeft. Typerend voor het spel van Napoli was de rode kaart voor Mario Santana, twee minuten voor rust. Hij kreeg na een onbesuisde actie zijn tweede gele kaart.

In de tweede helft bleek Napoli met tien man niet bestand te zijn tegen de elf man van Catania. Na de treffer van Gonzalo Bergessio (2-1) kon Catania de voorsprong zonder problemen verdedigen. Napoli blijft momenteel vijfde staan, maar kan naar de negende plaats van de Serie A zakken. Catania is naar een knappe zesde plaats gestegen. Foto: VI Images