Ziyech wijst FC Twente de weg tegen Dordrecht

Reacties

Hakim Ziyech heeft FC Twente na een gitzwart seizoen met drie assisits de weg gewezen naar een zege in de laatste thuiswedstrijd. FC Dordrecht werd in de Grolsch Veste met 3-0 verslagen.

Ziyech wijst FC Twente de weg tegen Dordrecht

Er stond niets meer op het spel in Enschede, maar de thuisclub voelde zich aan zijn supporters verplicht om de degradant te verslaan. Youness Mokhtar opende het vuur op Filip Kurto, maar de Dordtse keeper redde. Dat deed hij later ook op een vrije trap van Hakim Ziyech (foto), die kort daarna de lat raakte.

Ziyech
Maar het was diezelfde Ziyech die na rust het verschil maakte voor de club uit Enschede. Eerst had hij na een actie op de linkerflank oog voor de vrijstaande Jesús Corona, die zich vrij kapte en de 1-0 binnen schoof. Even later kopte Andreas Bjelland uit een corner van Ziyech raak, waarna de spelmaker ook Corona nog op weg stuurde voor zijn tweede van de middag. De Mexicaan stiftte prachtig raak.

Voor Luc Castaignos eindigde zijn wellicht laatste wedstrijd in de Grolsch Veste in mineur. De spits moest vroegtijdig naar de kant met een blessure. Het noodlijdende Twente zal hem komende zomer vermoedelijk verkopen. Ook Man van de Wedstrijd Ziyech, die met vijftien assists de beste aangever is in de Eredivisie, speelde zich in de kijker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.