Ziyech: 'Met beide handen laatste kans gegrepen'

Hakim Ziyech had maar één verwijt na de overwinning op Feyenoord, dat in de ogen van de Ajax-middenvelder niets te zeggen had in Amsterdam.

Bij Ajax leefde De Klassieker enorm, zo stelde Ziyech na de 2-1 zege. 'We wisten dat het onze laatste kans was en die hebben we met beide handen gegrepen', aldus de middenvelder tegen FOX Sports. 'We klapten er vanaf de eerste minuut vol bovenop. Feyenoord had niets te zeggen.'

Ajax had het klasseverschil in meer doelpunten kunnen uitdrukken dan alleen die van Lasse Schöne en David Neres. 'We wilden na rust snel de 3-0 maken. Maar dat doen we niet. Als je ziet hoeveel kansen we hebben gehad in tweede helft, ongelooflijk. Die moeten erin. Dat is het enige wat ons te verwijten valt', aldus Ziyech.

Ziyech was een van de pijlers onder het Amsterdamse succes. De middenvelder, die de assist leverde voor de 2-0 van David Neres, was op dreef. 'Het voelt wel als een van mijn beste wedstrijden voor Ajax. Ik heb wel meer goede wedstrijden gespeeld, maar nu was het wel extreem goed.'