Ziyech maakt indruk bij debuut voor Marokko

Hakim Ziyech heeft zich in zijn eerste wedstrijd voor Marokko meteen laten zien. Voor een positief resultaat was het niet genoeg. Ivoorkust bleek te sterk in Agadir (0-1).

Ziyech had met het accepteren van de uitnodiging voor het oefenduel met Ivoorkust zijn keuze gemaakt. Ondanks de plannen van Oranje-bondscoach Danny Blind met de aanvoerder van FC Twente zag hij meer heil in een interlandloopbaan voor De Leeuwen van de Atlas.

Tegen Ivoorkust liet de spelmaker van FC Twente direct zien een meerwaarde te kunnen zijn voor Marokko. In de eerste helft bracht Ziyech Feyenoorder Karim El Ahmadi in stelling, terwijl hij zelf ook twee kansen kreeg de score te open. Zo ging zijn schot van net buiten het strafschopgebied net naast.

Na ruim een uur zat het debuut van Ziyech erop. In de 65ste minuut maakte hij met een gele kaart op zak plaats voor Younes Belhanda. Dat gebeurde zes minuten nadat Seydou Doumbia op aangeven van Salomon Kalou de score namens Ivoorkust had geopend. De treffer van de spits van CSKA Moskou bleek beslissend.