Ziyech: 'Ja natuurlijk was het een bewuste poging'

Met een doelpunt vanuit de middencirkel vestigde Hakim Ziyech de aandacht op zich tijdens de 4-2 uitzege op De Graafschap in de achtste finale van de strijd om de KNVB-beker, maar de middenvelder wil zijn ogen niet sluiten voor de matige eerste helft van de Tukkers op De Vijverberg.

'Ja natuurlijk was het een bewuste poging', reageerde Ziyech na de wedstrijd. 'Ik zag dat de keeper al een aantal keer vrij ver voor zijn doel stond. Daarom leek het me goed het maar eens van afstand te proberen. Volgens mij raakte hij de bal nog net een beetje aan. Dat maakt het eigenlijk nog wel mooier, dat de keeper nog probeerde hem er uit te houden, maar het precies zo past, dat het hem net niet lukt.'

De spelmaker - die net als Jesús Corona twee keer trefzeker was - erkende dat FC Twente het niet makkelijk had op bezoek bij De Graafschap. 'De eerste fase van de wedstrijd waren we behoorlijk aan het zoeken naar de manier waarop Corona en ik samen in de voorhoede konden spelen. Ik denk dat we na 30 à 35 minuten grip kregen op de wedstrijd. Vervolgens zag je dat we heel veel kansen weten te creëren en dat met vier doelpunten de uitslag eigenlijk nog te laag uitvalt.'

FC Twente plaatst zich door de 4-2 overwinning op De Graafschap voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. Zondag besluit de ploeg van Schreuder de eerste competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen Willem II.