Ziyech: 'In fysiek opzicht merk ik een groot verschil'

Reacties

Hakim Ziyech (21) gaat zich meer en meer thuis voelen bij FC Twente. De aanvallende middenvelder staat te boek als een van de grotere talenten in Nederland en stelt in zijn drie maanden in Enschede vooral in fysiek opzicht veel vooruitgang te hebben geboekt.

Ziyech: 'In fysiek opzicht merk ik een groot verschil'

Na wat aanpassingsproblemen zit Ziyech nu lekkerder in zijn vel. 'Het begin was lastig', erkent hij op de clubwebsite. 'We spelen een andere stijl dan ik bij Heerenveen gewend was, ik speel toch liever naar de bal toe. Hier moet ik  wat vaker van de bal af bewegen en de ruimtes induiken. Dat was in het begin wennen, maar voelt nu goed. Ik kijk terug op drie leuke maanden.'

'Ik moet wel fysiek sterker worden', zo omschrijft Ziyech zijn grootste verbeterpunt. 'Daar werk ik hard aan. Hoe ik hier binnenkwam en nu? Dan merk ik wel een groot verschil. Het gaat steeds beter. Ik speel nu ook veel gemakkelijker de negentig minuten uit', aldus Ziyech. De cijfers onderschrijven dat, aangezien de middenvelder in zijn tien competitieduels voor Twente maar drie keer de negentig minuten niet haalde (gewisseld in de 70ste, 80ste en 85ste minuut). Bij Heerenveen had de middenvelder vaak moeite het laatste fluitsignaal te halen.

Bovendien ontpopt Ziyech zich meer en meer tot een waardevolle schakel voor Twente. Bij Heerenveen scoorde de technicus begin dit seizoen twee keer, maar bij Twente staat de teller alweer op drie. In zijn tien optredens gaf hij bovendien ook nog vier assists bij de huidige nummer drie van Nederland.

Licentiesysteem
De overgang van Ziyech van de Friezen naar Twente deed overigens wel stof opwaaien. De KNVB overweegt mede door die transfer het reglement rondom het huidige licentiesysteem aan te passen. Een 'truc', zoals FC Twente die uithaalde bij de komst van Ziyech, zou daardoor in de toekomst onmogelijk kunnen worden.

FC Twente troefde medio augustus Feyenoord af in de strijd om Ziyech. De wijze waarop wekte verbazing bij de Rotterdammers. Omdat de Tukkers door de KNVB zijn ingedeeld in Categorie 1 hebben zij voor grote uitgaven toestemming van de bond nodig. FC Twente vroeg die echter niet en besloot simpelweg de boete te betalen die de KNVB heeft vastgesteld voor een dergelijke overtreding. Deze bedraagt 45 duizend euro, een schijntje vergeleken met de transfersom voor Ziyech van 3,5 miljoen euro. Wat Twente uiteindelijk met de verkoop van de middenvelder zou kunnen opstrijken staat ook niet in verhouding tot de boete.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.