Ziyech: 'Het houdt maar niet op'

Reacties

FC Twente-aanvoerder Hakim Ziyech en trainer René Hake hebben na afloop van de nederlaag tegen Willem II (1-3) in mineur teruggeblikt op een gitzwarte week. De verliespartij was het slot van de week waarin de club een nieuwe klap kreeg door de uitgelekte Doyen-contracten. Desondanks toonde de aanhang aan de spelers door dik en dun te steunen.

Ziyech: 'Het houdt maar niet op'

'Zeker. Voor ons als spelersgroep is dit fantastisch', erkende Ziyech bij FOX Sports verwijzend naar het gezang dat ook na de nederlaag in De Grolsch Veste klonk. 'Het was na rust iets beter, maar uiteindelijk ook vandaag niet al te best', vervolgde Ziyech, zonder het team opnieuw flink te willen bekritiseren.

'Ik ben de laatste tijd duidelijk geweest, maar om dat nu steeds te herhalen… Daar heb ik ook geen zin in. De situatie waarin we nu zitten, is heel lastig. Het houdt maar niet op. We krijgen steeds maar klappen. We moeten juist daarom blijven knokken. We smachten naar een overwinning, dat zou eindelijk weer wat vertrouwen geven. Maar ik weet het zeker: op een gegeven moment houdt dit ook een keer op', zo vertelde de middenvelder nog licht aan het einde van de tunnel te zien.

'Wat dat betreft is dit een gepast afsluiting. Een mokerslag. Dat is wel duidelijk', reageerde Hake op eenzelfde wijze toen hij geconfronteerd werd met de rampweek. 'Ik heb na afloop ook niet veel gezegd. Alleen dat we de wedstrijd in de eerste helft hebben verloren. Na rust was het ook niet goed, maar hebben we wel hard geknokt.'

Volgens Hake is er tijd nodig. 'Die jongens zitten nu in een leerproces. Ze leren wat het spelen in de Eredivisie betekent. Het slechtste wat we nu kunnen doen, is uit elkaar vallen. Dus we moeten keihard blijven werken', aldus Hake, die toch zeker boos was geworden zaterdagavond. 'We komen onze afspraken namelijk niet na. We wilden druk zetten op onze rechterkant en ik heb vervolgens alleen hun linksback maar zien opbouwen. Dat dat niet gebeurt, is heel frustrerend. En die 3-1 op slag van rust was de doodsteek. Daar kwamen we niet meer van terug.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.