Ziyech gaat in op Marokkaanse avances

Reacties

Hakim Ziyech gaat in op een uitnodiging van het Marokkaans elftal. De middenvelder van FC Twente werd door bondscoach Badou Zaki geselecteerd voor de oefenwedstrijden tegen Ivoorkust en Guinee en staat daar volgens de NOS voor open.

Ziyech gaat in op Marokkaanse avances

De in Dronten geboren Ziyech heeft een dubbel paspoort, waardoor hij voor zowel het Nederlands- als het Marokkaans elftal uit mag komen. Hij heeft al vier wedstrijden achter zijn naam als speler van Jong Oranje en kwam in een vroeger stadium al uit voor vertegenwoordigende selecties.

De 22-jarige middenvelder werd in mei door toenmalig bondscoach Guus Hiddink al eens uitgenodigd voor een trainingsstage met het grote Oranje, waar hij destijds ook op inging. Ziyech moest die stage toen na twee dagen beëindigen wegens een enkelblessure. Hij werd nimmer geselecteerd voor een (oefen)interland met het Nederlands elftal.

Dat doet Marokko nu wel. Bondscoach Zaki nodigde Ziyech uit voor oefenwedstrijden tegen Ivoorkust (9 oktober) en Guinee (12 oktober) in Agadir. De zaakwaarnemer van de gewilde middenvelder bevestigde tegenover de NOS dat hij daar positief op heeft gereageerd en begin oktober dus zal afreizen naar Marokko.

Mocht hij in actie komen in de oefenwedstrijden, die gelden als voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Equatoriaal-Guinea (13 en 17 november), betekent dat nog niet dat hij niet meer in actie kan komen voor Oranje. Zijn keuze wordt pas definitief bij een officiële A-interland. Eerder werd Heraclied Oussama Tannane al gepolst voor deelname aan de oefenwedstrijden met Marokko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.