Ziyech en Klaassen balen van veld, maar tevreden met punt

Hoewel Ajax donderdag tot twee keer toe een voorsprong verspeelde tegen Celta de Vigo kunnen Davy Klaassen en Hakim Ziyech leven met het 2-2 gelijkspel in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers zetten immers opnieuw een stap richting overwintering.

'Het is zonde dat we vijf minuten voor tijd een goal incasseerden. Hij scoorde met zijn verkeerde been, dat lukt hem niet zo snel nog eens. Als je naar de uitslag kijkt, kunnen we echter tevreden zijn', sprak Klaassen tegen FOX Sports.

De aanvoerder was vooral over het optreden van Ajax na rust te spreken. 'We gaven weinig kansen weg en deden het prima. Als ik naar mijn eigen spel kijk, ging het in de tweede helft ook beter. In de eerste helft waren de ruimtes te groot.'

Ook Ziyech prees zich uiteindelijk wel gelukkig met de remise in Balaídos. 'Ik had natuurlijk liever drie punten gehad, maar al met al kunnen we hier ook tevreden mee zijn. Bij een 1-2 stand hadden we wel enkele mogelijkheden om het beter uit te spelen. Dat deden we niet en vervolgens schoten zij hem er geweldig in.'

Met een fraaie individuele actie zette de Marokkaans international de Amsterdammers op voorsprong in de eerste helft. 'Ik kreeg de bal mee van Kasper (Dolberg, red.), nam hem goed aan en kon gelijk snelheid maken', aldus Ziyech, die net als veel andere spelers moeite had om op de been te blijven door het gladde veld. 'Dat lag niet aan ons schoeisel, zij gleden ook uit.'

Ook Klaassen was niet blij met de omstandigheden. 'Gisteren tijdens de training voelden we het al. Ik koos voor de grootst mogelijke noppen, maar dat mocht niet baten.'