Ziyech en Finnbogason verpesten het eerste 'Avondje NAC'

SC Heerenveen heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na de 4-2 thuiszege op AZ vorige week hield de ploeg van trainer Marco van Basten dit keer drie punten over aan het bezoek aan NAC Breda (0-2).

De opening tijdens het Avondje NAC was voor de thuisploeg, die via Sepp De Roover en Jeffrey Sarpong voor het eerste gevaar zorgde. Maar het antwoord van Heerenveen liet niet lang op zich wachten. Hakim Ziyech stuitte echter op Jelle ten Rouwelaar. Kort daarna was Alfred Finnbogason dicht bij een treffer, maar De Roover kon redding brengen.

Elson Hooi had NAC op voorsprong moeten zetten, maar de aanvaller schoot uit kansrijke positie over. In de veertigste minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de andere kant. Een vrije trap van Ziyech (foto boven en onder) draaide bij de tweede paal binnen.

Even na rust kreeg NAC kort achter elkaar twee goede kansen op de gelijkmaker, maar Alex Schalk en Sarpong slaagden er niet in om Kristoffer Nordfeldt te passeren. De thuisclub drong aan, maar werd in het restant van de wedstrijd nauwelijks echt gevaarlijk. In de extra tijd bepaalde Finnbogason met een schot van afstand de eindstand op 0-2 in Breda.

Door de tweede zege van het seizoen heeft Heerenveen nu zes punten, waarmee het de koploper is in de Eredivisie. De Friezen blijven PEC Zwolle voor op basis van het doelsaldo.