Ziyech bereikt persoonlijk akkoord met Ajax

Reacties

De overgang van Hakim Ziyech (23) naar Ajax is weer een stap dichterbij. De dirigent van FC Twente heeft met de Amsterdammers een persoonlijk akkoord bereikt.

Ziyech bereikt persoonlijk akkoord met Ajax

In de voorbije dagen werd duidelijk dat Ajax ondanks eerdere uitspraken van directeur voetbalzaken Marc Overmars en trainer Peter Bosz alsnog werk zou gaan maken van de komst van Ziyech. Hoewel intern de naam Ziyech al maanden geleden werd aangedragen, wilde de clubleiding lang niets weten van de komst van de technicus. Het technisch hart was allerminst overtuigd van de toegevoegde waarde van de uitblinker van FC Twente, die volgens Overmars ook de ontwikkeling van talent in de weg zou staan.

De vernedering bij FK Rostov (4-1) en de slechte seizoenstart zorgden evenwel voor een koerswijziging. Ziyech moet alsnog voor de broodnodige creativiteit bij Ajax zorgen, waarbij de Amsterdammers de nodige concurrentie hebben. De middenvelder staat eveneens in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs. Zo volgt ook het Fenerbahçe van trainer Dick Advocaat de middenvelder op de voet.

Zaterdag gidste Ziyech Twente nog langs Sparta Rotterdam. De spelmaker nam twee treffers voor zijn rekening en kreeg in de slotfase een publiekswissel. In die blessuretijd nam hij uitvoerig de tijd om afscheid te nemen van het Enschedese publiek.

Met zijn eerste twee goals in dit Eredivisie-seizoen bracht Ziyech zijn totaal op dertig competitiedoelpunten in dienst van de Tukkers. Daar had hij sinds het seizoen 2014/15 68 optredens voor nodig. Bovendien leverde hij in die periode ook een stortvloed aan assists.

Zaterdag bevestigde technisch directeur Ted van Leeuwen ook al dat Ajax in gesprek is met Twente om de Marokkaanse international over te nemen. Mochten de clubs eruit komen, kan er door het persoonlijke akkoord dus in ieder geval snel doorgepakt worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.