Ziyech baalt van verval FC Twente na rust

Dat FC Twente in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi werd uitgeschakeld door FC Groningen (2-1), hadden de Tukkers volgens aanvoerder Hakim Ziyech vooral aan zichzelf te wijten.

'We hebben genoeg kansen gecreëerd en het Groningen echt lastig gemaakt', reageerde Ziyech na de wedstrijd tegenover FOX Sports. 'Maar in de tweede helft geef je het eigenlijk weg. Terwijl je gewoon met een 3-0 voorsprong de rust in gaat, als je iets scherper bent. Je moet het achterin ook dichthouden en geen onnodige goals tegen krijgen.'

'We hadden de eerste helft ruimer voor moeten staan dan 1-0', voegde zijn trainer René Hake daaraan toe. 'Vervolgens zie je de wedstrijd veranderen en ontstaat een fase waarin Groningen dusdanig druk zet dat ze twee keer scoren. Uiteindelijk creëer je te weinig om een gelijkspel of nog meer uit het vuur te slepen. Dat hebben we vandaag verzuimd.'

FC Twente kan zich door de uitschakeling richten op de competitie, waarin de ploeg van interim-trainer Hake na zes wedstrijden de teleurstellende zestiende plaats bezet. Zondag wacht een thuisduel met Roda JC Kerkrade (aftrap 16.45 uur).