Ziyech: 'Applaus Feyenoord-fans doet wel wat met je'

Reacties

Hakim Ziyech scoorde voor SC Heerenveen tegen Feyenoord, maar kreeg bij zijn wissel een daverend applaus van de Rotterdamse fans. Hij wil zich er echter niet gek door laten maken.

Ziyech: 'Applaus Feyenoord-fans doet wel wat met je'

De middenvelder tekende met een fraaie vrije trap voor de 0-1, waarna het uiteindelijk nog 1-1 werd. 'Dat ik de wedstrijd zo kan openbreken is mooi', blikte Ziyech tegenover FOX Sports terug. 'Je ziet dat we tot aan die rode kaart, waarna we moesten inzakken niet onder doen voor Feyenoord. We zijn blij met een punt.'

In de 83ste minuut werd hij gewisseld, waarna Ziyech een ovatie kreeg van het Feyenoord-publiek. De Rotterdammers zouden interesse hebben in de middenvelder, mocht Jordy Clasie vertrekken. Het applaus kon dus gezien worden als een vervroegd welkom. 'Ik heb het gehoord, maar ik ben nu speler van Heerenveen en wil die club helpen waar ik kan', hield Ziyech zich op de vlakte. 'Het doet natuurlijk wel wat met je, maar we moeten daar niet te veel naar kijken.'

Zijn trainer Dwight Lodeweges wilde wél ingaan op de situatie rondom Ziyech. 'Hakim heeft heel veel kwaliteiten. Ik zal 'm gaan vertellen dat-ie niet weg mag bij ons, hij moet blijven.' De glimlach waarmee de oefenmeester dat zei, doet echter vermoeden dat ook Lodeweges beseft dat het voor de club behouden van Ziyech wel eens erg moeilijk kan worden.

Wel keek de trainer tevreden terug. 'Nadat we met tien man komen te staan, hebben we moeten harken en knokken met z'n allen. Maar ik vind dat we in het eerste uur heel goed gevoetbald hebben. Daarmee hebben we revanche genomen voor wat we vorige week in de tweede helft hebben laten zien', doelt hij op de 2-1 thuisnederlaag tegen promovendus FC Dordrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.