Zivkovic vroeg in vorm: hattrick in zeven minuten

Tijdens zijn tweede oefenwedstrijd namens Willem II heeft Richairo Zivkovic van zich doen spreken. De van Ajax gehuurde spits scoorde vier keer, waaronder een hattrick in slechts zeven minuten.

Woensdag werd bekend dat Zivkovic het EK Onder-19, dat van 6 tot en met 19 juli plaatsvindt in Griekenland, aan zich voorbij laat gaan. De achttienjarige spits wil zich richten op zijn nieuwe start bij Willem II, waarvoor hij zaterdag tijdens zijn officieuze debuut meteen al trefzeker was.

Vier dagen later tegen Jong Brabant had Zivkovic het helemaal op zijn heupen, want na zijn openingstreffer in de zesde minuut ging het snel. In de achtste minuut zorgde hij ook voor het tweede doelpunt, waarna een volley van het talent kort daarna op de lat belandde. In de dertiende minuut completeerde Zivkovic alsnog zijn hattrick.

Willem II won uiteindelijk met 12-0, waaronder nog één doelpunt van Zivkovic. Op 10 juli worden de Tilburgers pas echt getest. Westerlo is dan de tegenstander.