Zivkovic verkiest Willem II boven Oranje Onder-19

Reacties

Net als tal van andere collega-jeugdinternationals heeft ook Richairo Zivkovic zich afgemeld voor het EK voor spelers tot negentien jaar, waaraan Oranje Onder-19 tussen 6 en 19 juli deelneemt. De achttienjarige spits wil zich richten op zijn nieuwe start bij Willem II.

Zivkovic verkiest Willem II boven Oranje Onder-19

Dat bevestigt de KNVB aan Voetbal International. De bond bracht zaterdag al een persbericht naar buiten dat Zivkovic zich niet hoefde te melden bij de derde en laatste trainingsstage, die bondscoach Aron Winter belegt in aanloop naar het toernooi in Griekenland. Uit de 24 spelers die zich vandaag moeten melden in Ermelo zal Winter inderdaad zijn definitieve selectie van achttien man samenstellen.

Het is een nieuw hoofdstuk in de carrière van Zivkovic bij Oranje Onder-19. Afgelopen seizoen verwijderde Winter de door Ajax aan Willem II verhuurde spits al twee keer uit zijn selectie wegens disciplinaire redenen, om hem vervolgens toch weer op te roepen. Winter zag voor de aanvaller een belangrijke rol weggelegd.

De afmelding van Zivkovic is een flinke tegenvaller voor de oud-international, want eerder verboden Ajax en Feyenoord ook al diverse spelers om mee te doen aan de Europese eindronde, die niet op de officiële kalender van de UEFA staat. AZ en Vitesse deden hetzelfde met respectievelijk Dabney dos Santos en Kevin Diks.

De Nederlandse talenten reizen na het afsluiten van de laatste trainingsstage op 1 juli naar Griekenland, waar het in Groep B tegenstand krijgt van Rusland, Duitsland en Spanje. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finale.

De 24-koppige voorselectie van Oranje Onder-19

Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen), Rewan Amin (SC Heerenveen), Stan van Bladeren (Ajax), Joël Drommel (FC Twente), Laros Duarte (Sparta Rotterdam), Hector Hevel (ADO Den Haag), Frenkie de Jong (Willem II), Tarik Kada (SC Heerenveen), Issa Kallon (FC Utrecht), Gervane Kastaneer (ADO Den Haag), Sam Lammers (PSV), Terry Lartey-Sanniez (Ajax), Julian Lelieveld (Vitesse), Augustine Loof (PSV), Justin Mathieu (Willem II), Damon Mirani (Ajax), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Bilal Ould-Chikh (Benfica), Thomas Ouwejan (AZ), Leeroy Owusu (Ajax), Kenneth Paal (PSV), Frank Sturing (NEC/FC Oss) en Michel Vlap (sc Heerenveen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.