Zivkovic snapt wissel niet: 'Had nog wel door kunnen gaan'

Het was zondag niet de wedstrijd van Richairo Zivkovic. De spits van FC Utrecht scoorde niet, werd gewisseld en zag hoe Lasse Schöne Ajax de zege bezorgde (0-1).

'Dit is een kutgevoel', zegt Ajax-huurling Zivkovic met duidelijke taal tegen FOX Sports. 'Je verliest, terwijl je het in de eerste helft had moeten afmaken. Uiteindelijk staan we met lege handen. Lasse schiet de bal fantastisch binnen, maar dat mag niet gebeuren.'

Na een half uur spelen knalde Zivkovic een voorzet van Nacer Barazite tegen de lat, waardoor het 0-0 bleef. 'Dat was pech. Ik raak hem goed. De volgende keer zou ik hem weer zo raken.'

Met nog een kwartier op de klok werd Zivkovic afgelost door Kristoffer Peterson. 'Had me maar gewoon laten staan. Het was een vermoeiende wedstrijd, het kostte veel energie. Ik was niet meer okselfris, maar ik had nog wel door kunnen gaan.'

Schöne schoot eerder een strafschop over. Barazite raakte de bal met zijn hand, maar vond het geen penalty. 'Ik was er zelf door verrast. Ik raakte de bal met mijn hand, maar ik kon er weinig aan doen. Als je een blok in wil zetten, gebruik je daarvoor je hand. De scheidsrechter vond dat ik mijn hand te hoog hield, maar dat vond ik niet.'

Ten Hag
Trainer Erik ten Hag baalde na afloop van de nederlaag, maar zag wel aanknopingspunten. 'Ik ben ontzettend teleurgesteld over het resultaat, maar met het spel ben ik wel tevreden. De meeste en de beste kansen waren voor ons. Als je ze krijgt, moet je ze wel afmaken. Dat lieten we na.'

Utrecht maakte het Ajax vooral in de eerste helft lastig. 'Complimenten aan de ploeg hoe we in deze topwedstrijd overeind bleven. Voor Ajax was het ook een grote wedstrijd, dat kon je zien aan de manier waarop ze speelden. Dit moet ons vertrouwen geven, we zijn een stap verder.'