Zivkovic slachtoffer van leeglopende ziekenboeg Ajax

Reacties

Met uitzondering van Joël Veltman loopt de ziekenboeg van Ajax de komende periode gestaag leeg. Waar de 23-jarige verdediger volgens trainer Frank de Boer nog een maand aan de kant staat, zijn Nicolai Boilesen, Viktor Fischer en Kolbeinn Sigthórsson allemaal op de weg terug. Richairo Zivkovic gaat daarom terug naar Jong Ajax.

Zivkovic slachtoffer van leeglopende ziekenboeg Ajax

Ajax maakte maandag al bekend dat Veltman enkele weken aan de kant zou staan door de hamstringblessure die hij in het oefenduel met Schalke 04 (2-0 zege Ajax) opliep. De Boer was in aanloop naar de hervatting van de Eredivisie tegen FC Groningen specifieker. Hij stelde dat Veltman er zeker een maand uitligt.

Daartegenover staat dat Boilesen na bijna twee maanden afwezigheid door een knieblessure dicht bij zijn rentree is. 'Met Boilesen gaat het heel goed', vertelde De Boer over de Deense linksback. 'Hij zou er zelfs bijna bij kunnen zijn. We gaan volgende week nog vol trainen. Hij heeft al een paar zware trainingen meegedaan, dat ging ook goed. Als hij de volgende week doorstaat, kan hij tegen Feyenoord meedoen.'

De Boer voegde daaraan toe dat ook Fischer (hamstringblessure) elf maanden na zijn laatste wedstrijd voor Ajax weer zo goed als wedstrijdfit is en dat de van een enkelblessure herstelde Kolbeinn Sigthórsson eveneens weer beschikbaar is. Dat gaat ten koste van Zivkovic, want de IJslandse spits maakt net als Niki Zimling zijn rentree in de wedstrijdselectie.

De Boer rekent zich echter niet rijk met de leegloop van de ziekenboeg. 'Natuurlijk ben ik er blij mee, maar het kan ook zo weer omslaan', stelde de Ajax-trainer, die benadrukte Sigthórsson, die aan het Franse Lille gekoppeld werd, te willen behouden. 'Er is altijd een bepaalde prijs voor een speler, maar wij hebben Kolbeinn keihard nodig', kon De Boer een vertrek ook niet uitsluiten.

Onana
Alleen voor de blessuregolf onder de keepers van Ajax is nog geen definitieve oplossing. De Amsterdammers namen deze week de achttienjarige Andre Onana over van Barcelona, die bij afwezigheid van Norbert Alblas, Peter Leeuwenburgh en Xavier Mous als derde keeper moet gaan fungeren. Voorlopig is die rol echter nog weggelegd voor de achttienjarige Indy Groothuizen.

'Andre mag voorlopig nog niet meetrainen. Dat duurt volgens mij nog tien dagen, hij is in afwachting van zijn werkvergunning', legde De Boer de situatie van de Kameroense keeper uit. 'Ik ben heel blij met de komst van Onana. Je ziet maar hoe kwetsbaar je kunt zijn bij een paar blessures', aldus De Boer, die ook vertelde dat Onana in aanmerking zal komen voor speelminuten met Jong Ajax in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.