Zivkovic schiet Jong Ajax langs hekkensluiter RKC

Reacties

Richairo Zivkovic heeft Jong Ajax drie punten bezorgd tegen RKC Waalwijk. De topscorer van de Amsterdammers was met twee treffers van grote waarde tegen de hekkensluiter van de Jupiler League: 3-2.

Zivkovic schiet Jong Ajax langs hekkensluiter RKC

De zomeraankoop opende vlak voor de rust de score op De Toekomst, terwijl hij in de tweede helft de marge op drie zette: 3-0. Hij staat nu op dertien treffers, al hoopt de voormalige spits van FC Groningen iedere keer weer dat het zijn laatste is in de Jupiler League.

Zivkovic wil namelijk zo snel mogelijk naar het eerste. Dinsdag krijgt de centrumspits te horen of hij bij de selectie zit voor het Champions League-duel met APOEL Nicosia als mogelijk vervanger van de geblesseerde Kolbeinn Sigthórsson.

Behalve Zivkovic kwam ook Sheraldo Becker tot scoren, terwijl Collin Seedorf en Maxim Deckers trefzeker waren namens de bezoekers. Ook RKC-verdediger Ingo van Weert vond het net, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege hands. Een merkwaardige beslissing van scheidsrechter Tom Koekoek, aangezien in de herhaling te zien is dat Van Weert met zijn buik binnenwerkte.

Jong Ajax, waar doelman Norbert Alblas in de slotfase per brancard het veld moest verlaten, is nu vijf speelronden op rij zonder nederlaag. Dat geldt niet voor RKC. De Waalkwijkers zijn bezig aan een rampzalig seizoen en incasseerden alweer de dertiende nederlaag van dit seizoen. En dat na zeventien speelronden. RKC staat troosteloos laatste, terwijl Jong Ajax klimt naar plaats acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.