Zivkovic na CL-debuut: 'Ik weet wat er gevraagd wordt'

Reacties

Richairo Zivkovic hoopt dat zijn Champions League-debuut het begin is van meer speeltijd in de hoofdmacht van Ajax. De achttienjarige spits mocht woensdagavond, toen de zege op APOEL Nicosia al lang en breed binnen was, invallen voor Arek Milik.

Zivkovic na CL-debuut: 'Ik weet wat er gevraagd wordt'

Op het moment van de entree van Zivkovic stond het al 4-0 in Amsterdams voordeel en was daarmee overwintering in de Europa League al zeker. Desalniettemin was de afgelopen zomer van FC Groningen overgekomen spits blij met zijn debuut op het hoogste Europese clubpodium. 'Ik ben heel blij met mijn debuut in de Champions League', vertelt de aanvaller op de clubwebsite.

In de competitie kreeg Zivkovic nog geen minuten. In de beker mocht hij eenmaal opdraven. 'We hebben een heel jaar genomen om te wennen. Ik moet beter worden, me ontwikkelen', zo duidt de aanvaller de plannen.

In Jong Ajax heeft Zivkovic zich met dertien goals uit veertien optredens gemanifesteerd. 'Ik weet wat er van me gevraagd wordt en dat probeer ik steeds beter uit te voeren. Als ik dan nog niet bij het eerste zit, moet ik gewoon nog beter mijn best doen', besluit de aanvaller, die onlangs een boete kreeg van Ajax omdat hij bij Oranje Onder-19 door coach Aron Winter om disciplinaire redenen naar huis was gestuurd. In Jong Ajax kwam daar tegen NEC een akkefietje bij. Zivkovic ging bij een 1-0 voorsprong met twee ploeggenoten op één verdediger af,  maar verspeelde de bal en uit de tegenstoot waren de Nijmegenaren trefzeker.

Door de blessure van Kolbeinn Sigthórsson zal Milik onomstreden de eerste spits zijn. De kans op het competitiedebuut voor Zivkovic is zodoende wel toegenomen. Voor de winterstop treft Ajax nog FC Utrecht en Excelsior. In de bekerstrijd komt Vitesse nog op bezoek.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.