Zivkovic: 'Ik wist dat ik vandaag zou scoren'

Richairo Zivkovic voelde naar eigen zeggen voor de wedstrijd al aan dat zijn eerste goal in Willem II-dienst tegen SC Heerenveen zou vallen. Mede dankzij de goal van de Ajax-huurling hielden de Tilburgers een punt over aan het thuisduel.

'Ik was hongerig naar een doelpunt en had me voorgenomen om er deze wedstrijd echt vol voor te gaan. Ik wist dat ik vandaag zou scoren, dat gevoel had ik voor de wedstrijd al', aldus de maker van de openingstreffer in gesprek met de NOS.

Ajax stuurde de bij FC Groningen doorgebroken spits deze zomer naar Tilburg om een seizoen ervaring op te doen bij Willem II. Met slechts één treffer na negen optredens is de huurperiode nog niet bijster succesvol.

Dat Willem II slechts één punt overhield aan de thuiswedstrijd was grotendeels te wijten aan Stijn Wuytens, die in de slotfase bij een 2-2 stand een strafschop miste. 'We hadden gewoon moeten winnen, we voetbalden in de eerste helft goed en waren gevaarlijk achter hun verdediging', was Zivkovic van mening.

Trainer Jurgen Streppel kon zich niet vinden in die lezing. 'Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Ik ben iemand die graag verzorgd voetbal speelt, controle heeft en kansen krijgt. Dat was vandaag niet het geval. Qua positiespel was het van onze kant niet goed genoeg. Als je dan een penalty in de laatste minuut krijgt, moet je het cadeau uitpakken en aanvaarden.' Willem II blijft door het gelijkspel in de onderste regionen van de Eredivisie bivakkeren.